Isnin, Oktober 25, 2010

IUD or Pil Perancang?

Salam Semua..


Hari nie mama nak mintak pendapat kawan2 la.. Di sebabkan 'bendera jepun' dah nak turun, mama tengah piki apa yang elok untuk mama pakai eh.. IUD @ Pil Perancang?

Mama ade survey pasal IUD nie, banyak negatif dari positif. Kawan2 office mama cadangkan pakai IUD, tapi mama tak berapa berani lepas membaca pengalaman2 pengguna dari majalah dan internet. Pil Plak, ade yang kate boleh naik berat badan and mengurangkan susu.. emmmm.... 

Mama rancang lepas 3 tahun (2013-baru nak ngandung lagie) lehla proceed anak ke-3 . emmm.. Tak nak la ade kes xcident.. Sian kat kakak & adik.. kecik lagie..

Mama tengah buntu nie.. Kalau kawan2 ade pengalamn tentang nie, sila la kongsi ngan mama yer..

Time kasie.. hehehe

5 ulasan:

mamaaerish@eb berkata...

eb amik cocok... ;p

emma berkata...

cocok tue ok ke eb?

Momma Mia berkata...

hai emma...
me pakai implanon sbb takut nk masuk iud tuh.. details bleh baca sini

http://alinalan.blogspot.com/2010/10/implanon-apa-siapa-bagaimana-hukumnya.html

puterihannan berkata...

kalu BF pil noriday kan leh pakai.. ada kawan2 sy yg guna... sy dulu plan sendiri.. tak pakai apa2 pun... rezki ALLAH nak bagi lepas 2 tahun dgn skali cubaan... :D

emma berkata...

momma Mia: Thanks, info yang berguna
puterihannan : before this pun emma plan sdr, elok jer si kakak setahun, di sahkan ngandung tuk kali ke-2 (hehehe).. rezki tuhan nak bg kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...