Rabu, Jun 30, 2010

no mood !!

entahla, semenjak 2 menjak nie, mcm x mood nak menulis... Minta maap la yer, blog mama akan sunyi tanpa apa2 cite k.. Angin MALAS telah melanda.... Insya'allah kalau angin malas dah hilang mama akan keudara kembali bersama kisah2 yang menarik..hehehe...

Khamis, Jun 17, 2010

TUkang jahitttt di perlukan

Toloooooonnnnngggggggg..............


Mama tengah cari tailor nie..Ade sesapa yang menjahit baju dan masih menerima tempahan raya.. email mama yer (cube_teke@yahoo.com)

Mama nak jahit 2 baju kurung 2 kurung moden + 2 kebarung budak...

klu boleh area KL&Pj jer ek..


Time kasie...

Perceraian Azrinaz diumum web RTB

BANDAR SERI BEGAWAN: Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah, malam tadi mengumumkan menceraikan isteri kedua baginda, Pengiran Isteri Azrinaz Mazhar Hakim Mazhar dengan talak satu.

Sultan Hasanal, 63, yang memerintah negara kaya dengan hasil petroleum, menikahi bekas wartawan penyiaran di TV3 itu pada 20 Ogos 2005 pada majlis tertutup di lokasi yang dirahsiakan. Azrinaz ketika itu berusia 26 tahun manakala baginda berusia 58 tahun.



Hasil perkahwinan itu, pasangan diraja berkenaan dikurniakan dua cahaya mata iaitu anak ke-11 Sultan Hassanal, Putera Abdul Wakeel pada 1 Jun 2006 diikuti Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah pada 28 Januari 2008. 

Pengumuman khas mengenai perceraian itu diumumkan Pengiran Penggawa Laila Bentara Istiadat Diraja Dalam Istana, Pengiran Alaudin Pengiran Abu Bakar melalui web televisyen Radio Televisyen Brunei (RTB) di Brunei, awal malam tadi.


sumber: harian metro

My Baby in World Cup Outfit – Photo Contest

Pada sesape yang nak join... mari..mari..mari... baiboo
Upload one picture of your baby in World Cup Outfit…

HOW?

1. Capture a picture of your baby in World Cup Outfit with either you/your husband or siblings showing how passionate you are about the World Cup in South Africa. wc2010logo
2. Caption your picture telling us:
  • Name of your baby
  • DOB
  • Which team you think will win the World Cup 2010
3. Post your entry in the photo section of the BaiBoo Family Service Page!
4. Read carefully the rules and regulations.

PRIZE
3 times – 1 carton with 24 bottles of 400ml Nappikleen detergent – the Antibacterial Liquid Wash for Baby’s diaper & Baby wear (Value RM 100++)
DSC02174

RULES & REGULATIONS

  1. This contest is only open to Fan’s of the BaiBoo-Family Service Page.
  2. To participate you have to upload 1 picture of your baby in World Cup Outfit with either you/your husband or siblings showing how passionate you are about the World Cup in South Africa (Under World Cup outfit we understand anything that is related to South Africa Worldcup 2010 examples National Flags of Countries that are taking part in the World Cup 2010, National Team Wears etc).
  3. Caption your picture telling us the name of your baby, DOB, which team you think will win the World Cup 2010.
  4. Picture should be from babies age 1 – 36 month
  5. Only one picture per member.
  6. Picture posted by non group members will be disqualified.
  7. If you upload more than one picture all your pictures will be disqualified.
  8. Pictures without caption will be disqualified.
  9. Attention: Don’t upload any naked pictures of your baby. Neither front nor back. By naked we understand the intimate parts exposed. This censorship is to protect you, your baby and us. Pictures violation this rule will be deleted without exception.
  10. The picture and the capture must be published in the photo section of the Baiboo Facebook Group within the contest period.
  11. The contest period is from 16th June – 30th of June 2010.
  12. 3 winning pictures will be selected, announced and published in the BaiBoo Website and in the BaiBoo-Family Service Facebook Page on the 2nd of July 2010, and the winners will be invited to collect the prize from BaiBoo’s office in Kuala Lumpur.

Rabu, Jun 16, 2010

desa Waterpark

Selamat bersiaran kembali...

2 hari mama menyambung cuti untuk di habiskan bersama anak2 mama... Isnin lepas mama bawak kakak and pak sue g mandi-manda... Mama tak bawak adiok, sebab mama tau adik mesti x selesa nnti. Dah la panas terik, susah adik nak tido kan...

Desa waterpark memang sesuai pada sesape yang ade anak kecik macam kakak.. Banyak tempat kakak boleh mandi. Air pun cetek jer, kakak boleh main lari2 lagie.. Berbaloi la pg.. Dekat plak tu ngan uma... Mama malas nak taip panjang2, jom layan gambar je ek..
*
*
*

*
*
*
hai kawan2

*
*
*
 si tembam sedang menari kegembiraan
*
*
*
sukenyer dier dapat main ayir
*
*
*
 paksu yang rajin melayan uzma
*
*
*
 tue dier...
*
*
*
 mule2 takut, pas tue semakin berani
*
*
*
tengok dier tue
*
*
*
 gelogsor rerama
*
*
 dah macam anak jantan
*
*
*
 ayir masuk mata la mama
*
*
*
sian mama tak de dlm gamba
*
*
*
 *
*
*
setelah kepenatan... Akhirnyer kakak terlena...








Jumaat, Jun 11, 2010

New born

Alhamdulillah, semalam mama dapat sms dari office-mate (kak none), beliau telah selamat melahirkan puteri sulungnye... Tahniah kak.. Selamat berpantang dan semoga di permudahkan segalanyer... 



Nur batrishya Zulaiqha Binti Ariff
10 -6-2010 
4.15 kg

Khamis, Jun 10, 2010

Lagenda Budak Setan

Mama rasa macam nak g tgk jer citer nie... Best ker? Ade sesape yang dah tgk citer nie.. Tlg update..

Rabu, Jun 09, 2010

Kuat melaram

Bila uzma semakin besar, semakin kuat melaram. Nak kuar jer, nak baju cantek, kasut cantik.. Yang x tahannyer, siap bawak handbeg mama tuer.. Beg sdr x mau, x best katernyer... kadang2, mama plak yang malu.. Beg lagi besau dr die.. Jgn tak tau, handbeg nie dah merata kakak bawak, sogo, jusco, ampcorp mall...emmm
*
*
*
*
dkt escalator pun sempat snap
*
*
*
*
tue dier.. nmpk x handbeg hitam tue.. itu la yang beg yang di bawa kemana saja kakak berada..hahaha

tambah lagie satu

Hari nie bertambah lagi usia  mama.. emm... Semoga allah akan sentiasa memberi mama kesihatan yang baik, di murahkan rezki, anak2 yang soleh dan solehah, serta rumahtangga yang bahagia dan harmoni.. Amin...

Happie birhtday to me... 
9 - June-

Isnin, Jun 07, 2010

selamat pagi malaysia..

Hai semua... Sihat? Hari isnin adalah hari yang malas nak start keje kan.. hehehe.. Mama nak cite ttg xtvt mama la.. Malam sabtu lepas, mama,ayah ,kakak and adik g downtown kat danau kota tu.. Dah lama rasenye tak g situ.. Seingat mama masa kakak kecik lagie la, sekarang nie dah ade adik plak.. lama kan.. mama gerak dari uma dalam pkl 9.30pm.. Time tue adik tgh tido , mama dukung je... Jalan2 kat danau kota tue, mama tersuke la kat kasut croc nie... Mama pun servey la harga kat situ, rata2 semua 15hinggit. So mama x kisah la kan pasal harga, sbb hati dah berkenan.. opps... jalan salah paham yer, ini hanyalah croc' palsu, bknyer ori itu sebab murah giler..wakakakakaka... Masa nie kakak tengah blur, sbb d way nak sampai di terlelap  jap... utk menceriakan kakak, mama pun belikanlah dia belon, dan x semena2 cergas... siap buleh lompat2 lagie...

So kiteorng pun tawaf la 1 downtown tue, last2 kakak boleh plak ternmpk lengging.. Nak tau ape dia kate.. ' mama nie seluar macam awan dania'.. mama pun tanye la.. 'Kakak nak ke? ' 'nak'..emmm.. Mama pun belilah 2 helai utk kakak... Sebelum balik mama pegi balik 1st kedai yang mama tengok kasut croc tadi, dengan niat nak belikan  sepasang untuk kakak, bile mama nak bayar, org tue kate 10hinggit plak, apa lagie, mama pun belila 2 pasang untuk kakak...hehehe.. sampai uma dalam pkl 1.30am...  Anak2 dah lena dalam kete pun... mama ngan ayah buleh g layan tgk tv smpai pkl 3am..

*
*
*
nie la kasut-nyer.. Satu lagi color pink
*
*
*
 
belon sponge-bob
*
*
*
 
ni suar awan dania
*
*
*
 lagi sepasang...


Jumaat, Jun 04, 2010

campak la plak...

Rabu lepas qashrina kene demam campak... Mama dah perasan pagi tue , tp igt biase jer.. Tp bile mama belek2, rupenyer betul la.. Mama pun amik la half day & cuti semalam... Anak x sihat, mesti hati mama x senang kan.. Sian mama tgk adik, nak tido tergaru2... Gatal agaknyer... Mama harap adik cepat sembuh yer... 
nie kat kaki
*
*
*
*
kat peha
*
*
*
*
kat dahi dia
*
*
*
*
nie la kakak saya... Walaupun x sihat, tp ttp happy... cayang anak2 mama nie..




Bawa kad jemputan beli gula

KUALA TERENGGANU - Khabar gembira buat semua pasangan di negeri ini yang ingin melangsungkan perkahwinan tetapi sukar mendapatkan bekalan gula dalam jumlah yang banyak.

Ini kerana, mereka hanya perlu menunjukkan kad jemputan perkahwinan sebelum boleh membeli keperluan tersebut di Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (PPDNKK) di seluruh negeri.
Timbalan Pengarah PPDNKK negeri, Abdul Ghani Harun berkata, kad jemputan itu penting bagi memudahkanpihaknya mengagih-agihkan bekalan gula mengikut keperluan majlis.

"Kita tahu, ramai pasangan akan melangsungkan majlis perkahwinan pada musim cuti sekolah ini dan sebab itu kita sedia bertolak-ansur untuk mengagihkan bekalan gula kepada mereka," katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Sumber: kosmo

Selasa, Jun 01, 2010

Qashrina-10bulan

emm... Hari nie blog buat hal plak.. nak sign in jer error... Hancussssss... Hari nie nak update milestone qashrina... Dah 10 bulan dia... Semakin bijak.. Suke buli kakak.. Sekarang nie qashrina x boleh nak tggl sensorang, mesti nangis.. nak org teman dia jer. Naik walker kan main laju. Slalunyer dia yang akan carry walker tue, bkn walker yang carry dier..hehehe.. Bile tido, nak kene ade bau mama, mama bangun, automatik adik pun terjaga... Tido kan main lasak lagie... tup-tup ade kat sebelah pintu la... Dulu lepas pantang mama try la masukkan adik dlm play-pen dia, kejap2 nangis... mama pun x leh nak tido, so skrg nie mama bentang toto jer.. senang cite.. Adik ngan mama lena tido... Nie gamba adik yang mama snap ahad lepas...
*
*
*
*
adik ngan ayah..
*
*
*
*
 ada gaya model payung x..hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...