Khamis, November 26, 2009

Perahan ptg ini

waaa... inilah hasil susu ku utk petang ini saje yer kawan2... 8auns + 2auns yang ku perah di rumah pagi tadi. Ini belum termasuk pukul 5.30ptg punyer.. selalu aku akan dapat perahan sebanyak 12-15auns sehari... berbaloi2.. semua ini hanya untuk 'Nur Amaliya Qashrina'... alhamdullilah kerana allah telah mempermudahkan segalanye... Amin...
*
*



Shaklee oh Shaklee

Alhamdulillah, br tadi dlm pkl 2 lebih aku telah dpt barang yang telah ku order pada kak N semalam. Ini lah supplement yang ku makan semasa mengandung, pantang dan sehingga sekarang. Aku jatuh hati padanya setelah aku mencuba dan di tambah dengan information yang ku perolehi dari blog kak N dan kak N sendiri. Terima kasie kak kerana sudi berkongsi informasi dan memperkenalkan saya pada product shaklee.

*

*

*

*

*

*

Salam aidiladha

Sama ke??

Ramai yang cakap rupe uzma and qashrina sama masa kecik2..Cube korang teke mana satu uzma and mana satu Qashrina... hehehehe...




Selasa, November 10, 2009

Salam LEbaran KepaDa Semua

Hari raya bakal menjelang.. Mama sekeluarga mohon ampun dan maaf jikalau ade terkasar bahasa, tersilap kate, (semasa menulis @ secara bersemuke)..

Di harap raya tahun ini membawa sinar dan seribu pengertian buat anda dan keluarga....

Kami dari my-happie-family ingin mengucapkan :-


Uzma-2years

Salam semua....

Hari ini nak cerita bday party uzma yang di adakan pada 8.11.2009 (tp uzma lahir 9.11.2007..kire advanced sehari la). Ramai sungguh kawan2 mama and ayah yang datang. Majlis bermla pada 2.30 ptg dan di mulakan dengan bacaan doa selamat oleh atuk uzma. Semoga uzma di berikan usia yang panjang, kesihatan yang baik, dan menjadi anak yang solehah dan berguna kepada keluarga, bangsa dan negara. Selesai bacaan doa semua tetamu pun blh la menjamu selera. Nak tau menu ptg tue ape... ini dia

* Nasi putih * Ayam masak kurma *Udang Sambal *Ulam2 + sambal belacan * Karipap sardin+kentang *Puding jagung *Bubur kacang * Air mangga

Fuhhh... sedap kan... Time kasie pada nenek tlg masakkan lauk, and maktok kerana sponsor kuih n bubur kacang . Pada ayah, yang bertungkus lumus memonitor air (hehehehe).. x sempat nak snap gamba menu hr tue, sbb bz sgt. Kebetulan adik plak (qashrina) meragam je. Selesai je tetamu menyantap, sepatutnye bday gurl potong kek, tp apakan daya, bday gurl dah tetido waktu atuk baca doa selamat td... Terpaksa la kami potong kek tanpa bday gurl.. Kesian plak kawan2 kakak dtg tp x dpt rs bday kek. Time tu rs ade kekurangan sikit la ;-< . Ayah try nak kejutkan kakak tido, tapi x berjaya, so mama plak la try kejutkan dia. Akhirnye berjaya, tp dengan emosi yang x berapa stabil time tue, kakak dok merengek and nak mama peluk dia je.

Dalam pukul 5.30 pg, tetamu dah beransur balik. huhuhu.. time nie blh la mama rehat kejap and mood uzma pun dah stabil. kami pun bt la potong kek untuk uzma. Kebetulan plak mama beli 2 kek untuk uzma. Nasib baik. Ada jugak la gamba uzma potong kek.

note: Gamba akan di masukkan kemudian, sbb byk kat Hp ayah.... hehehehe..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...