Khamis, Februari 25, 2010

RG Family Day...

Cite nie dah lama sebenarnye, tapi baru nak post..hehehehe... 6/2/2010 RG telah pun mengadakan Family day di alang sedayu, Gombak...  Masa on d way ke sana, aku n husband sesat, kiteorang meredah jalan yang berbelok2 dan sampai la ternampak batu jalan yang tertera (betong-42km)..nak sampai betong dah ke??? pas tu apa lagie, patah balik daa.. Nasib baik anak2 time tue x meragam, adik n kakak tido .. x la tension sangat... 

Macam2 activiti yang diaturkan... Telematch, BBQ, Karaoke, mandi-manda dan macam2lah activiti bebas... Telematch di pecahkan kepada 4 kumpulan and aku adalah kumpulan 1 yang mendapat temp ke-3..huhuhuhu.. tempat pertama adalah kumpulan 4 yang rasenye macam main tipu jer...kahkahkah...

*Telematch activiti
  • Terompah Gergasi
  • Bola pingpong dalam sudu
  • Belon air
  • Cari gula dalam tepung (kanak2)
BBQ
  • Marinated Chicken (60ketul)
  • Lamb (8kg)
  • Udang (6kg)
  • potato
Cube la bayangkan berape banyak nye makanan yang ade?? Di campur dengan potluck. (ini je menu yang teringat). Siap boleh tapau banyak tue...
  • Nasi lemak
  • Spegethi
  • Lasagna
  • Bihun goreng
  • Nasi putih +lauk pauk
  • Drummet
  • mee goreng
  • Nasi Kampung
  • Air kotak +Fresh Juice
  • Kit Kat (banyak giler)
Time nie memang fun giler.... Jom la kite kayan gamba2 waktu nie ek.. TIme kasie pada kaknon and ayip di atas gamba2 anda yer.. 
*
*
Mula2 sampai berkumpul la kat bawah khemah nie
*
*
anak Yang kehilangan mama, sbb mama sibuk berkaraoke
*
*
Cari ape tue dik?
*
*
 huhuhu.. Inilah kump yang main tipu tue..
*
*
Kite tgk sapa yang kene..
*
*
Ala tomei2... Tuan uma punye gambo mesti ade..
*
*
 Alamak.. Ini kenape lak nie.. amcam nak gado je
*
*

 Dah penat, mandi la pulak.
*
*
 eee... Gamba uzma bogel.. x malu kakak nie..
*
*
 Inilah dia kanak2 ceria..hehehehe
*
*
 Kecik2 ade pengawal.. cun plak tue..ishk..ishk..
*
*

*
*
Promote cup cake kak none...
*
*
 Nyanyi yer bang..

Harap2 aktiviti macam nie akan di teruskan lagie... Time kasie kepada semua yer...

Rabu, Februari 24, 2010

Aww Chak..

last weekend, kami tak g memane. Santai je kat uma lepak2 tengok tv. Pas tu mama and ayah di kejutkan dengan aksi deq na yang comei..Hehehehe... Nak tgk... Jommmm.......
*
*
chu cak !!
*
*
*
*
Sukenyer dia 
*
*

*
*

Rabu, Februari 17, 2010

Akhirnye...

Apa yang akhirnye tue??? hehehehe.. Last week akhirnye dapat jugak capture gamba anak-anak mama ngan mama.. bukan senang tue... Depan KLCC lagie.. Kire terror gak eh ayah tangkap gamba kami kan..

Jumaat, Februari 05, 2010

Aksi kakak

Jom kite layan tengok gamba uzma yang suke berposing.. Dah boleh jadi model kakak nie.. Dia plak ajar mama macam ne nak posing...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
*
*

Qashrina dah start makan...

Semalam mama saje suap qashrina makan nestum.. ciut mulut dia... Dia x reti makan lagi, cara dia makan macam nak menyusu jgk... kelaka mama tengok dia ...hehehe..
*
*

*
*
*
*

*
*

Selasa, Februari 02, 2010

Annual Dinner

Sabtu lepas ade annual dinner kat company husbank aku.. kali nie adalah ka-2 aku join.. emmm.. memang la gempaq diorang nye annual dinner, nama pun company besar- CANON ko... Majlis pun gempaq gak la.. kali nie buat kat sunway hotel , dekat sangat ngan uma.. Anak2 tinggal kat mak ngan metua.. hehehe..

*
*
*
*
*

X byk amik gamba ms nie, sbb x mood..

Qashrina - 6bulan

Alhamdullilah, 4.2.2010 nanti genaplah umur qashrina 6 bulan. Terima kasih ya allah, dengan anugerahmu, aku berjaya menyusukan anakku hanya dengan susu ku.. Aku berdoa semoga kau menetapkan hati ku untuk terus menyusukan anakku. Bila dah umo 6 bulan, kenalah kenalkan dengan nestum pulak... nestum apa nak bagi ek..emmmm...  Sekarang nie mama tengah survey nestum untuk  bagi pada qashrina. Dah besar kan anak mama.. sekejap sangat rasenye.. Mama berharap susu mama akan sentiasa banyak seperti sekarang, sebab mama nekad untuk nyusukan qashrina tanpa susu tepung...insya'allah...


Qashrina tengah posing kat atas tilam di cavenzi..hehehe 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...