Ahad, Disember 27, 2009

Habiskan cuti daaa..

emmm... Hari khamis lepas dah stat cuti sampai la 1/1/2010... Betapa bosannye la duk umakan?? x aktiviti langsung.. Apala nasib, ade lesen x reti bawak kete... Buat malu je.... Nasib baik la adik kakak and deq na... Terhibur la dengan teletah dua beradik nie...

Yang seronoknye cuti nie dapatlah luangkan masa sepenuhnye bersama anak2... Macam nie la rasenye ibu2 yang x bekerja kan... Hari2 dapat tgk anak2 membesar depan mata.. SYOK GILER!!!! hehehehe..

Tahziah.. Al- Fatihah

Pagi jumaat aku di kejutkan dengan SMS daripada kak none, dengan berita kehilangan ayahnye yang tersayang... Sungguh x terduga apabila membaca msg drnye... Sebelum ini kak none x pernah pun cite yang arwah ayahnye sakit.... Semoga rohnye di cucuri rahmat dan di tempatkan di tempat2 orang yang beriman... Marilah kite bersama2 menyedekahlan AL-FATIHAH... Amin...

Sesungguhnye hidup kite ini terlalu singkat.. Bila2 masa saje ajal kita akan tiba...

Rabu, Disember 23, 2009

NOTTI-FACE GIVEAWAY.....


Contest contest contest ----> NOTTI-FACE GIVEAWAY.... kali anjuran adwindaa

Syaratnye:-
*JADI FOLLOWER MAMA - Done
*LINK BLOG MAMA TERUS KE BLOG ANDA -Done
*SILA TEPEK BANNER KAT SIDEBAR YG DI LINK TERUS KE ENTRY INI - Done
*YANG PALING PENTING, SILA BUAT SATU ENTRY KAT BLOG MEMASING BESERTA GAMBAR WAJAH ANAK YANG PALING NOTTI SEKALI... - Done
*UMUR LAYAK MASUK IALAH 5 BULAN -3 TAHUN SAHAJA MENJELANG AKHIR TAHUN 2009 – (Uzma dah 2 tahun 1 bulan layakkkk )
*SILA BERIKAN NAMA ANAK &IBU/BAPA, TARIKH LAHIR DAN UMUR SEKARANG SERTA CERITAKAN SERBA SEDIKIT MENGENAI GAMBAR... Done
*TARIKH TUTUP GIVEAWAY NI ADALAH MENJELANG MALAM TAHUN BARU 2010 IAITU PADA 31 DISEMBER 2009 JAM 12.00 MALAM...(hehehe...ade mase lg sape nak join)
*AKHIR SKALI, TINGGALKAN LINK ANDA DI ENTRY (adwindaa)INI SAHAJA YE, SENANG MAMA NAK CEK... HEHEHE (wokey..Done)

Mari kite lihat....

*
*
*
*





Nama: Nur Amalina Uzma Binti Muhammad Rizal
Nama Bapa :  Muhammad Rizal Bin Abu Suman
Tarikh Lahir: 9 November 2007
Umur :2 Tahun 1 bulan

Gambar nie di ambil pada 14.12.2009 (seperti yang tertera di gamba). Mama pilih gambar nie sebab inilah gambar uzma yang clear dan mama rasa notti la jugak. uzma banyak sgt gambar notti tp kebanyakkan  blur je. Gambar nie di ambil di 'Hentian Duta' semasa menghantar mak tok and mak lang nak balik kampung. Masa nie uzma betul2 teruje dapat tangok bus secara ekslusif dan banyak plak tue. Klu nak tau uzma suke sajak mama and ayah bawak naik bus.. Hari tu ,barula uzma merasa duduk dalam bus ,walaupun bus tak bergerak... hehehe..








Isnin, Disember 21, 2009

PlayGround...

ada hari yang sama kami pergi aquaria, petang tue singgah la kejap kat Tasik titiwangsa... Tengok orang main kete control and teman uzma main kat playground.. Suke betul dia main gelungsor. Happie sgt tengok anak2 semakin membesar. Masa sekarang nie la kite kene luangkan masa bersama mereka. Masa yang hilang takkan dapat kembali.. Jadi hargailah masa....

*


*
*


*
*




*
*




Aquaria....

Hai kawan2...


Entry kali nie nak cite pasal Aquaria...Huhuhu..lama btl entry nie tersimpan kat 'draft'. 13.12 ,  berkesempatan untuk g melawat aquaria... Nama je dok KL , tp x ms nak g melawat ikan2 kat sane..hehehehe..


Bertolak dari uma pukul 11 lebih, sampai kat KLCC Convention centre dlm pkl 12 lebih la.. Kami park betul2 kat depan pintu masuk..huhuhu.. x la letih sangat nak berjalan (maklumla aku nie malas ckt nak berjalan jauh). Tanpa berlengah lagie kami pun masuk untuk mencari pintu masuk ke aquaria....


Jumpe pintu masuk je, aku dan husband pergi beratur untuk mendapatkan ticket. Ticket ntuk dewasa RM 28 dan kanak di bawah 3 tahun adalah free... Jadi uzma and qashrina free je masuk.. (dah jimat). Pabila menjejak kan kaki kat dalam tue...fuyoooo... berbaloi-baloi... Banyak giler ikan & habitat yang sewaktun dengannye.... Uzma masuk je, dah takuttt... emmmm.... Penakut jugak kakak nie ek... takut dengan ikan2 yang besar...

Sepanjang 2 jam kat dalam aquaria tue, huhu.. macam2 spesis ikan ade.. dari kecik hinggalah yang sebesar2nye.... (sbb cermin kot). Selama kami kat dlm aquaria tue, selama tu lah uzma tertidur sbb takut.. ishk..ishk... Aku n husband je la yang layan tengok ikan2 tue... Jom la kite layan tengok gambo2 nie k... Jom Layannnnnnnnnnnnnnn...................
*
*
*




uzma sempat berposing depan lift...
*
*



Time nie uzma blm tido lgie...
*
*

*
*


*
*


*
*



 *
*
Sempat lagie ayah berposing

*
*

Tgk gigi jaws tue... Tajam giler...
*
*

Canteq kan aquarium nie...

*
*
 

ni gamba snap sdr... tgk tue qashrina lena di dakapan mama
*
*
 

ni aku x tau ikan pe... pelik je...
*
*
 

tggk tue... lena giler uzma tido.. mesti mimpi best tue..
*
*
 

ni plak dah kepenatan kat dlm td, rehat jap sambil ke toilet..hehehehe...


Khamis, Disember 17, 2009

Keputusan Pemenang " Seindah Butterfly " Giveaway Kategori B"


Keputusan dah kuar (seindahbutterfly)...

Nampak lak gamba anak mama di "Cabutan Bertuah".. Rezeki kakak kan...
*
*
*
*








Time kasie pada penganjur mama_butterfly & Sponsor2 yang bermurah hati mensponsor contest nie... 

"CUTEST BABY 2009 CONTEST by Mama_Aqish"

Jom Join Contest lagik...


Kali nie nak pertaruhkan gamba nie pulak untuk "CUTEST BABY 2009".




Nama: Nur Amalina Uzma
T. Lahir : 9 November 2007

Syarat-Syaratnye adalah:-

  • Terbuka untuk baby berumur 3 tahun ke bawah (2006-2009) sahaje.
  • Contest bermula dari 20hb november -31 desember 2009.
  • Hanya sekeping gambar biase (yang terkini) sahaja yang di benarkan (bkn gambar studio @ di photoshop)
  • Bila semua dah lengkap, tinggalkan Link di 'mama_aqish' untuk di nilai dan pemenang akan di umumkan di blog 'mama_aqish'
  •  Hadiah di taja oleh 'BRANDED BABY CLOTHES'CLICK2 SHOP
  •  Semua pemenang akan di adili oleh hakim yang berpengalaman dan keputusan adalah muktamad. Sebarang surat menyurat tidak akan di layan...
  • Dan yang paling penting jangan lupe nyatakan nama anak berserta tarikh lahirnye....



Khamis, Disember 03, 2009

"Seindah Butterfly" Giveaway Kategori B

Ada contest lagie... Nak Join la.. Contest nie di anjurkan oleh mama butterfly . Syarat-syaratnye pun mudah je.. hehehehe...

Inilah gambar yang akan ku pertaruhkan pada kali ini....



Nama: Nur Amalina Uzma Binti Muhammad rizal
Umur : 2 Tahun 1 Bulan

Gamba nie di ambik masa bday party office mate-nye anak (arif ramlan). Tengok la mulut uzma yang comot makan cupcake. hehehehe... Uzma nie pemalu sikit, klu jumpe kawan2 baru, amik ms sikit baru leh ngam.. Klu baru2 kenal uzma hanya akan memandang dr kejauhan di samping berkepit ngan mama dia je...hehehe...
*
*
*
Lepas terjah kat blog sponsor (cuda) inilah di antara baju yang ku minati mengikut rangking... hehehe..



Harap2 leh la menang kali nie ek... Teruja tengok baju2 yb creative and lelawo nie...Walaupun dah order famili tee kat blog sponsor (cuda), keiginan untuk memiliki baju creative nie masih ada... huhahahaha...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...