Sabtu, Ogos 29, 2009

" BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "Looking for Beautiful Prince and Princess"



anda rasa baby anda comel?? Jom join contest Mommy Zara.. click link di atas untuk menyertai!!.. Hadiah menarik menanti!!
TERBUKA SEHINGGA 31ST AUGUST 09
*
*
*
*
*
Waa... Contest lagie. Walaupun tinggal lagie sehari je, nak try gak, mana tau ade rizki menang ke kan... hehehehe... Contest ni di anjurkan oleh Mommy_Zara . Inilah gambar yang di pertaruhkan untuk contest nie. Jom layannnn.........
*
*
*
*
*
Gamba ni di ambil ketika uzma berumur 9 bulan semasa Company family day 2008 di PD. Sebab saya memilih gamba nie, cube tengok bunga yang terselit di sebalik scarf uzma, dan gaya uzma, memang comei kan.... Inilah gaya spontan uzma dan masih mengekalkan kecomeian-nye... hehehehe...

*
*
*
*
*

Ini pulak gamba mama and uzma di lokasi yang sama PD. Tapi gamba nie di ambil sebelum memulakan acara tele-match. Cube tengok t-shirt kami, sama kan...hehehehe... Nama pun Family day, so mestilah seragam kan...betul..betul..betul..


Selasa, Ogos 18, 2009

Pengalamanku...

Assalamualaikum semua. Pertama sekali saya memohon maaf kepada kak N sebab lambat buat entry nie. Hari ini saya ingin berkongsi apa yang telah sy alami selama 2 minggu pertama menyusukan qashrina. Sepanjang 2 minggu itulah, saya terpaksa menahan kesakitan dan kepedihan, sehinggalah saya berYM dengan kak Norita ( ibu addinnasa) dan bertanyakan bagaimana keadaan saya. Dari situlah saya mengadu kesakitan saya pada kak N.

Pada mulanya hanyalah untuk mengadu kesakitan, alangkah terkejutnya kak N bersungguh-sungguh untuk datang ke rumah saya sendiri dan menghantar Vitamin E dan Zinc Complex kepada sy. Pada mulanya ingatkan kak N hanyalah berjenaka, tetapi pada hari sabtu (15.8.2009) kak N sampai juga ke rumah kami yang tak seberapa. ''Terima Kasih kak and family, sudi melawat emma yer''.

Buat pengetahuan anda, vitamin E dan zinc complex yang telah banyak membantu menyembuhkan luka pada puting saya dan memperbanyakkan susu saya. Jika sebelum ini saya krg percaya tapi setelah saya sendiri mengalaminya, barulah saya percaya. Alhamdullilah kuasa tuhan. Kita sebagai hambanya hanyalah berusaha. Alhamdullilah, hampir 4 minggu sekarang saya menyusukan qashrina tanpa rasa sakit dan sekarang saya rasa gembira dan tenang untuk menyusukan qashrina dengan susu ibu sepenuhnya.

Benarlah apa yang kak N sarankan pada saya, tidak perlu lah kita sibuk mencari jamu semasa pantang. Cukuplah dengan suplement yang di syorkan oleh kak N. Semasa saya menulis entry ini, saya telah pun berpantang selama 25hr, dan sepanjang itulah saya tidak langsung memakan apa2 jamu walaupun saya sendiri telahpun membeli 1 set bersalin yang mahal, dengan harapan untuk menurunkan badan, hanya dengan memakan suplement dan meberi Qashrina susu badan sepenuhnya saya rasa berat saya telah pun boleh turun. Entry ini di tulis ikhlas dari saya untuk berkongsi apa yang telah saya alami dan tiada tujuan lain.




Ahad, Ogos 09, 2009

Nur Amaliya Qashrina

Hai , seperti yang di janjikan, inilah dia wajah puteri ke-2 kami. Dilahirkan pada 4.8.2009 (selasa) jam 6.53 am di PPUM. Proses untuk melahirkan Qashrina tidaklah begitu payah seperti uzma. Akan ku update lagi u all mcm mane pengalaman aku bersalin anak ke-2 nie eh...





Jumaat, Ogos 07, 2009

Alhamdullilah Semuanye selamat....

Assalamualaikum.... Kepada semua kengkawan, terima kasih kerana memberi sokongan kepada ku kerana selama 9bulan melayan emosi ku yang x berapa nak stabil sehingga lah 4.8.2009, aku selamat melahirkan seorang cahaya mata perempuan ku yang ke-2. Sekarang nie aku alam proses berpantang...hehehehe... akan ku update u all dengan gamba2 adik uzma eh.. Cable tertggl kat off, so kene tunggu dlm 2 bulan la ek... tunguuuuuuu........... ;->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...