Isnin, Mei 25, 2009

Busuknye gamba anak mama nie!!


hehehe.. Bile aku tgk balik gamba uzma nie, mmg nak tergelak besar. Klu x silap aku, gamba nie di ambil pada pukul 6.30 pg (23.5.2009). Masa nie daddy uzma nak sembahyang, and uzma pun bangun. aku ingatkan uzma nak bangun terus main ngan daddy dia rupenye dia say 'hai' to daddy dia and terus lending balik (seperti di dalam gamba). Nampak sgt muke masam dia... hehehe...'CAYANG DIER"....

Jumaat, Mei 22, 2009

Update....Upcoming baby



Hi... Tadi (22.5.2009) sesaje gatal nak scan perut nie. Pegi la klinik panel ngan si fifi(nama glamor). Doc telah mengesahkan untuk kali keduanye bahawa, bayi di dalam rahim ku adalah gurl... (mcm dah confirm Nur Amalia Qashrina je). Tapi itu kate doc, tapi kuasa tuhan sape pun tak dapat menolaknye... jadi kite tunggu je la kelahiran baby nie (ed:15.8.2009). Aku attach kan sekali gamba scan ku td.

Rabu, Mei 20, 2009

Himpunan Nama Anak Lelaki

Tetibe je dapat idea utk nama baby ku kalau la di takdirkan ianye lelaki... pompuan dah ade...Nama-nama ini ade juga sumbangan dr kawan baikku, liza...hehehe...Thanks liza menolong mencari pelbagai nama..Diantaranye nama yang kan kupilih utk anak ku :-

1- Hadeef Darwisy : Yang mempunyai matlamat dan warak

2- Hadeef Raef : Yang mempunyai matlamat dan pengasih

3- Zarif Darwisy : Periang dan warak

4- Zamil Darwisy: Teman dan warak

Yang penting 'Darwisy' mesti ade. akan ku purpose tu my husband utk pilihannye... hehehehe... Gurl or boy yang kuar nnti, akan kuterima dengan hati yang terbuka... Mama sayang baby..

Nur Amalina Uzma












Inilah dia wajah2 uzma dr hari pertama sehingga la dia berumur 12bulan...berubah sungguh muka dia.. Tp yang penting uzma tetap ciut miut kan...Sayang anak mama..

Jumaat, Mei 15, 2009

Syoknye...


Semalam (14.5.2009) for the first time uzma panggil aku 'mama'...huhuhu..sungguh comel... nak tau mcm ne dia pggil mama' hai mama'. Semalam aku merajuk ngan dia, jd dia pun pujuk aku. best giler... Akhirnye uzma pandai panggil mama.. Sayang uzma...

Rabu, Mei 13, 2009

26weeks and 5 days- Checkup

Hari ni aku g la mothly checkup, semuanye ok.. Berat pun naik 1.7kg. skrg nie dah jadi 73.2 kg. ermmm.. tiap-tiap bulan berat asyik naik je. Sekarang nie nak makan pun x lalu, yang peliknye tang mn yg naik entah. Maybe baby kot kan...Hehehehe... Doc pun tgk la aku py history mengandung dulu, pra-matang(35weeks 5 days). Aku pun bgtau la doc aku py 'tut' sakit. doc suruh aku baring n check, baby ok.

Doc ckp rahim aku kebawah. Senang melekat and blh jd ssh melekat. tapi terbukti aku nie jenis yang senang melekat (huhuhu). Doc advice aku jgn bt keje berat sgt, jangan kerap naik and turun tangga, sbb takut terbersalin awal lg. Kemungkinan utk bersalin awal adalah tinggi. Bile dengar macam tue, rs gembire pun ade, rs riso pun ade. Gembire sbb x pyh bwk perut smpi 40 mggu (huhahaha) risau plak, takut condition baby x baik. itu yang paling aku takutkan. Alhadullilah ms uzma dl sihat and x pyh masuk incubator.

Terima kasih Tuhan kerana telah menganugerahkan aku anak yang sihat dan cerdas. Aku berdoa semoga baby dalam kandungan ku ini sihat, sempurna dan selamat di lahirkan kelak...AMIN...

Jumaat, Mei 08, 2009

Khamis, Mei 07, 2009

Dugaan Ku...

Ya allah, Selasa and rabu adalah hari yang penuh dugaan. Uzma Demam. Selama umo uzma 1tahun 6 bulan, dia x pernah demam teruk seperti nie. Ibu mana yang sanggup meninggalkan anaknye di dalam keadaan yang sakit. Aku rela amik 'Emergency leave' 2 hari demi anakku. Husband aku srh aku keje je and tinggalkan uzma kat uma mak tok dia, tp aku mmg x sanggup. Anak adalah segalanye yang ade di dunia nie. Badan uzma terlalu panas, sampai aku berdoa supaya demam tue bagilah kat aku. Malam semalam (6.5.2009) uzma muntah 2x. huhuhu... habis satu badan ku terkena muntah dia. Tp alhamdullilah, lepas dia muntah, panas dia surut sikit. Semalaman aku menjaga uzma, untuk memastikan panasnye surut and aku pantau suhu badan dia. Terima kasih tuhan, kerana kau telah menyembuhkan anakku.. Alhamdulillah... Semoga allah sentiasa menganugerahkan uzma kesihatan yang baik... Amin...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...