Khamis, Julai 21, 2011

Sudah la sudah... Berakhir semuanyer

Hai semua... 

Jom sambung berita gembira mama (http://my-happie-family.blogspot.com/2011/07/berita-gembire.html). Semalam dengan rasminyer mama dah tender dari compang sekarang. Perasaan mamabercampur aduk. Marah, sedih, gembira semua ada. Mama join this company dah 5 tahun dan inilah company 1st mama selepas mama graduate. lamakan. Dulu mama berazam, agar company ni akan menjadi company tempat mama menjadi rezki sehingga mama pencen, tp semua harapan mama tidak tercapai.terlalu sayang untuk mama meninggalkan tempat nie, company nie mempunyai package yang amat bagus. Tapi apakan daya, di sebabkan nila setitik habis susu sebelanga. Hanya di sebabkan 1 perk, habis berpecah belah jadinyer. Biarlah apa yang terjadi menjadi rahsia mama and kawan2 sepejabat.

Semamangnyer kita yang merancang tapi tuhan menetukan. Semoga dengan keputusan yang mama telah buat, akan menjadikan masa depan dan kerjaya mama lebih cerah dan berjalan dengan lancar seperti mana mama idamkan. Insya'allah. Sedikit sebanyak , selepas mama resign mmg hilang segala kedukaan, bebanan yang mama pikul selama 2 tahun kebelankangan ini.

Selain tu, ayah pun dapat berita gembira. Rezki bulan Ramadhan Al - mubarak. Alhamdulllah. Ayah dapat jugak sedikit adjustment  effective july 2011. Bulan nie mmg rezki kami sekeluarga murah sangat. Terima kasih pada mu ya ALLAH, kerana memakbulkan doa dan memberikan kami kehidupan yang lebih baik.  Amin. 

Kepada anak2 mama, ini juga rezki kalian juga. Setiap anak itu ada rezki mereka sendiri.. Amin..

Isnin, Julai 18, 2011

Si debab Vs Si Kecik..

Tak perlu kata apa2.. SENYUM.. Buah Hati pengarang jantung, yang melegkapkan hidup mama and ayah... Sayang dier.. ummmaaahhhh..

                                                        Kakak yg suke melaram
Adik yang semakin membesar dengan jayanyer

Khamis, Julai 14, 2011

Berita Gembire...

Alhamdulillah syukur..

Semalam mama MC dan mama telah mendapat berita gembira. Berita yang mama tunggu selama ni. Tapi buat masa nie mama x blh nak cite pape pagi, sehinggalah tiba masa itu.

Harap2 ada sinar untuk hari esok, Semoga keputusan yang mama akan buat nie, betul dan tepat demi keluarga mama..

insya'allah mama akan cerita apa dia yer... may be by next week. Mama saje nak share rasa kegembiraan nie ngan kawan2 mama... he3...

Isnin, Julai 04, 2011

Kalori Diet Berjaya

Salam Isnin untuk semua..

Hari nie dah 4 Julai 2011. Sepertimana yang kawan2 sedia maklum, bulan lepas mama start 'Diet Kalori' (http://my-happie-family.blogspot.com/2011/06/start-my-diet-day-1.html) . Alhamdulillah, pada 30 jun 2011 mama timbang and berat mama sudah turun 4kg.. Waaaaa... Amazing... Tapi mama ade lagi 3 kg untuk di turunkan untuk mendapatkan berat mama dulu selepas mama bersalinkan Qashrina.

Mama macam nak sambung jer diet kalori mama nie untuk julai. Hopefully mama boleh turunkan lagi  4kg untuk bulan nie.. So kite tunggu la resultnyer pada hujung bulan ini yer.. Berjaya @ tidak...

Semoga program mama nie berjaya dan berjalan lancar tanpa ada godaan makanan... hehehe..

Jumaat, Julai 01, 2011

Maybank Security Notice Update

Salam semua...

Mama  dapat email nie semalam yang masuk dalam inbox mama.. sebelum2 nie mama dapat gak tp hanya masuk spam jer.. Then mama pun clicks la mmg masuk front page maybank 2u.

so mama x letak la mama nyer details, mama pun call la customer services maybank untuk mendapatkan kepastian.. Apa yang mama di beritahu, maybank TIDAK akan sesekali menghantar email kepada pelangganya untuk sebarang kemaskini akaun mereka.

Then mam pun try la masukkan username and password yang salah, aikkk.... magic giler, dia accept tu... even salah pun.. hahahaha... Padan muke org tu tertipu gak.. siap kene amik TAC lg.. Apa lagi, mama pun masuk la TAC tipu gak... lepas jugak..

memang bodoh la sape yg bt system palsu tu.. hahahahaha
*
*
*
nie la rupe email yang mama dapat
*
*
tgk url dia pun dah tau tipu sbb x logo maybank
*
*
ni la dia end page tu.. sebijik macam Maybank.. Harap kawan2 mama x tertipu dengan email mcm ni yer..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...