Isnin, Mei 23, 2011

Interest Rate Naik lagie untuk kali ke 3

Salam dan selamat pagie semua yer..

Pagi2 nie mama rasa macam nak marah jer..Pagie2 dapat surat dari bank… HAti dah dup dap dup dap.. ingatkan ape ke, rupenyer
*
*
*
*
*
*
*
*
Change in Base Financing Rate (BFR)
In line with the revision of our BFR to 6.6oooo per annum with effect from 11/5/2011, please be advise that the profit rate applicable to your financing would be adjusted accordingly and therefore your installment would be RM****.** until further notice.

Korang bace ayat tu pun korang dah tau kan.. emmm … Kata ekonomi dah ok, tp nape BLR still naik ek?? Apa yang kerajaan cube nak nyorokkan dari rakyat??

Sebenrnyer x kisah la BLR naik ke turun, tp yang bt x puashati adalah keadaan ekonimi Negarakita nie?? Sebenarnyer di tahap mana?? Kenapa banyak sgt subsidi barang dah nak mula tarik dan di kurangkan? Nape harga minyak nak di naikkan jugak??

Kalau la gaji pekerja swasta naik seperti mana naiknyer semua harga2 barangan kan adil.. emmm… pikir2kan dan renung2kanlah semua…


psssttt:entry ini tidak ditujukan pada mana2 pihak, sekadar hanya luahan rasa saya saja yer.. harap maklum

Khamis, Mei 12, 2011

Abang Salih Nak AKwin Lagi??

huhuu.. terror betul salih ya'akob nie... Mama no komen la yer.. Nmpknyer payung Emas la isteri salih nie.. Jom kite baca selanjutnyer..


nie la dia bakal isteri ke-4 salih Ya'akob


Baru kami tahu, hidung yang mancung rupanya antara kriteria yang boleh menambat hati seorang wanita. Emi, 24 mengakui daya tarikan yang terdapat pada diri Salib Yaacob membuatkan dia tertambat hati. Apatah lagi, Salib Yaacob didefinisikan sebagai seorang yang ikhlas dan banyak mengajarnya menjadi insan yang baik.
Pada kami, memang benar pendapat Emi. Tak semestinya lelaki yang hensem atau berpoket tebal boleh menguruskan 4 isteri dalam satu-satu masa. Kami pasti, Salih Yaacob seorang yang adil & mampu menguruskan rumah tangga dengan cemerlang.
Mungkin, Salih Yaacob boleh berkongsikan tips-tips harmoni rumah tangga. Ramai yang mengimpikan isteri 4, tapi ramai juga yang gagal untuk menguruskan isteri yang satu, kan?

sumber: Oh Bulan

JOM SHOPPING TUPPERWARE

Hai Semua...

Mesti semua para2 ibu kenal ngan brand 'TUPPERWARE' kan??. So mama nak promote sikit la nie, Kepada sesape yang berminat nak beli tupperware dengan harga murah @ just nak ty2 harga boleh caling2 mama yer.. Mama bg harga terbaik punyer untuk kawan2 mama...

email: cube_teke@yahoo.com

Selasa, Mei 10, 2011

SELAMAT PAGIE SEMUA

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Lama kan x berupdate... huhuhu... ni pun mengaggahkan diri untuk menulis... Hari nie badan x bapa sedap, kepala berat and hidung berair... Semua buat macam x kene jer..


Mama berjangkit dari adeq nie, dia yg start x sihat sermenjak balik dari kampung 1 mei 2011..  Hari nie si kak pun dah start selesema.. emm.. Hopefully kakak and adik cepat sihat yer.. AMIN..


Pagi nie mama nak share cerita pasal EMAS.. Kalau kite g mana2 pun dah ramai bercerita pasal nie kan.. Emas adalah pelaburan yang paling berbaloi.. x kan mendatangkan kerugian... Last mama beli emas adalah raya tahun 2010 dengan harga RM 100 segram, dan baru nie balik kampung dan pegi kedai emas dah naik RM 138 segram.. huhuhu...  cepat sungguh harga emas naik kan... Ini ikut harga emas kat kampung mertua (Bandar Bahru). Kat KL dah RM 167 segram.....huhuhuhu...


Pernah tak kita terfikir harga emas lagi 5-10 tahun... Berapa agaknyer ek???  Rasenyer kalau la mama nie Oran kaya memang mama akan invest kat emas...  Betapa untungnyer pelaburan nie..


Selasa lepas mama pg ke poh kong untuk ty pasal PUBLIC GOLD.. segram harga dia RM 177 ( mama dah luper la, lebih kurang la tu yer). Memang cantik la kan.. Kite hanya boleh jual hanya kat POH KONG sahaja.. Tak buleh buka cover and x boleh buat loket. KAlau buat loket harga dia akan di potong sebanyak 20% dan kalau ok dia hanya akan tolak sebanyak 3% jer... 


pic: igoggle
ni la rupenyer public gold poh kong

emmm.. mcm ne tu kan... tapi kan mama rase public gold nie lawa di buat loket tau, tapi tu la rugi la palak bile nak jual balik.. dia ikut harga emas biase jer.. rugi plak..


Lagi satu Dinar and Darham... PElaburan ni pun sama menguntugkan... as at today harga dinar dah naik RM690 dan darham masih lagi RM 30.. Mama mmg ada niat nak bt investement darham nie.. Dinar msh x mampu sbb mahal and dirham masih murah lagi.. Mama dah ada 2 dirham hasil pemberian boss mama untuk aanak2 mama tahun lepas.. 
pics: igoggle
Dinar and dirham

Apa pendapat kawan2?? sekarang nie simpan duit dalam bank pun x selamat, apatah lagi di rumah... sama jugak dengan BArang kemas... Nak pakai pun takut kene ragut.. So apa yang boleh di buat adalah duit tu buat investment sahaja.. Mungkin selamat kot.. Tapi kalau nak invest tue kene ada ilmu gak, ikut org pun x leh jugak, takut rugi.. Pendek kata, semua yang kite buat ade risikonyer..

hehehehe... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...