Selasa, Mei 10, 2011

SELAMAT PAGIE SEMUA

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Lama kan x berupdate... huhuhu... ni pun mengaggahkan diri untuk menulis... Hari nie badan x bapa sedap, kepala berat and hidung berair... Semua buat macam x kene jer..


Mama berjangkit dari adeq nie, dia yg start x sihat sermenjak balik dari kampung 1 mei 2011..  Hari nie si kak pun dah start selesema.. emm.. Hopefully kakak and adik cepat sihat yer.. AMIN..


Pagi nie mama nak share cerita pasal EMAS.. Kalau kite g mana2 pun dah ramai bercerita pasal nie kan.. Emas adalah pelaburan yang paling berbaloi.. x kan mendatangkan kerugian... Last mama beli emas adalah raya tahun 2010 dengan harga RM 100 segram, dan baru nie balik kampung dan pegi kedai emas dah naik RM 138 segram.. huhuhu...  cepat sungguh harga emas naik kan... Ini ikut harga emas kat kampung mertua (Bandar Bahru). Kat KL dah RM 167 segram.....huhuhuhu...


Pernah tak kita terfikir harga emas lagi 5-10 tahun... Berapa agaknyer ek???  Rasenyer kalau la mama nie Oran kaya memang mama akan invest kat emas...  Betapa untungnyer pelaburan nie..


Selasa lepas mama pg ke poh kong untuk ty pasal PUBLIC GOLD.. segram harga dia RM 177 ( mama dah luper la, lebih kurang la tu yer). Memang cantik la kan.. Kite hanya boleh jual hanya kat POH KONG sahaja.. Tak buleh buka cover and x boleh buat loket. KAlau buat loket harga dia akan di potong sebanyak 20% dan kalau ok dia hanya akan tolak sebanyak 3% jer... 


pic: igoggle
ni la rupenyer public gold poh kong

emmm.. mcm ne tu kan... tapi kan mama rase public gold nie lawa di buat loket tau, tapi tu la rugi la palak bile nak jual balik.. dia ikut harga emas biase jer.. rugi plak..


Lagi satu Dinar and Darham... PElaburan ni pun sama menguntugkan... as at today harga dinar dah naik RM690 dan darham masih lagi RM 30.. Mama mmg ada niat nak bt investement darham nie.. Dinar msh x mampu sbb mahal and dirham masih murah lagi.. Mama dah ada 2 dirham hasil pemberian boss mama untuk aanak2 mama tahun lepas.. 
pics: igoggle
Dinar and dirham

Apa pendapat kawan2?? sekarang nie simpan duit dalam bank pun x selamat, apatah lagi di rumah... sama jugak dengan BArang kemas... Nak pakai pun takut kene ragut.. So apa yang boleh di buat adalah duit tu buat investment sahaja.. Mungkin selamat kot.. Tapi kalau nak invest tue kene ada ilmu gak, ikut org pun x leh jugak, takut rugi.. Pendek kata, semua yang kite buat ade risikonyer..

hehehehe... 

2 ulasan:

bobhandburry berkata...

Salam kunjungan... wah menarik info pasal ni.. thanks sharing..
nanti singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

eB ezrin berkata...

betoi gaks kan?... tapi eB nih nk invest pn kena pikir... bulkan2nyer blanjer pn ngam2 jerk ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...