Isnin, Oktober 26, 2009

SMILEYKIDZ Online Contest~ Senyuman Ceria Si Comel

Ada contest lg... best betul... time kasie pada SMILEYKIDZ menganjurkan contest ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL. Jenuh gak mencari gambo uzma yang tersenyum comel seperti tajuk contest nie.. hehehehe... Try je la, mana tau ade rezeki uzma menang plak kan......hadiah pun blh tahan-Outdoor fotografi... Mari kite cube nasibbbbb....

Nama Puteri : Nur Amalina Uzma Binti Muhammad Rizal
Umo : 1 Tahun 11 Bulan


*
*

*
*

*
*

*
*

*
*

*
*

Rabu, Oktober 14, 2009

@ Si Comel Berbaju Raya Contest




Nama saya Nur Amalina Uzma Binti Muhammad Rizal.Umo Saya 1 Tahun 11 Bulan. Gamba nie di ambil pada pagie raya. Waktu nie, hanya mama, uzma and adik je yang ade kat uma tok nek. Yang lain semua g sembahyang raye. Jadi uzma pun main la tangkap gamba ngan mama.. hehehe

Contest nie di anjurkan oleh baby ibu , dan hadiah yang menanti bakal pemenang memang menarik. Hadiah-hadiah di sponsor oleh : : Gin & Jacqie, eoe Online, leanalittleshop, Sherry, TH, Mia dan Niko ::

Syarat Penyertaan

  • Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda.(checked)
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini .(checked)
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda.(checked)
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) .(checked)
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya .(checked)
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified) .(checked)
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini. (checked)

Selasa, Oktober 06, 2009

Gelagat uzma

Jom kite layan gamba uzma masa raya di kampung.... Macam2 aksi di buatnye...

Rumah Baru






huhu... Esok bermula la masa sibuk ku.. Esok aku dah nak pindah ke rumah baru kami.. Eeee x sabanye.. Walaupun hanya apartment kecik tp aku bersyukur kerana akhirnya kami memiliki rumah sendiri. x payah nak menyewa lagi.. Rabu lepas kami pergi intai org pasal lampu kat uma and kami pun membasuh rumah. Orang yang paling rajin adalah uzma. meh kite layannnnnnnn gambo2 uzma bermain air... hehehehe



Genap 2 bulan

Assalamualaikum semua... Lama betul dah x update blog nie. Hari nie nak cite pasal perkembangan qashrina, my 2nd daughter. Ahad lepas genaplah umo dia 2 bulan. Sekerang nie qashrina dah pandai nak ajak org main 'ga-ga' ngan dia. Tapi yang x syoknye tu, qashrina batuk and selsema. sian dia. malam je x lena nak tido sbb di ganggu oleh batuknye. Alhamdullilah pagi tadi sblm g keje tgk dia dah mcm dah beransur pulih. Semalam 1st day tinggal dia ngan metua, nasib baik x meragam. Maklum je la qashrina bukannye suke sangat minum susu dalam botol, klu boleh nak direct feeding from mama dia. Walaupun sekarang nie mama dah start keje, alhamdullilah susu mama masih boleh nak support qashrina. Mama banyak dapat info pasal susu ibu nie dr blog kak N. Time kasie kak N kerana sudi berkongsi info. Mama x saba nak tengok qashrina merangkak, berjalan... Sekarang nie pun dah pandai nak mengiring... Kami semua Sayang Qashrina. ummmahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...