Selasa, Disember 04, 2012

Irsyad Syami dah 3 Bulan

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia..
 
Alhamdulillah, pejam celik now Irsyad Syahmi dah 3 Bulan... Badan dah semnagat.. Masa timbang 2 bulan Irsyad 5.8kg now x tau lg berapa.. Berkat minum susu ibu 100%.
 
Kakak2 sayang sangat kat Irsyad, terutamanya kakak Uzma.. Kakak Qash x boleh nak kata la, memang geram saja ngan adik.. Yang paling kakak Qash geram tangan ngan pipi Irsyad.. Sebabnyer gebu dan montok.. :-)
 
 
Jom la layan gamba adik ngan kakak..

 Irsyad ngan kakak Qash
*
*
*
Irsyad ngan Kakak Uzma
*
*
*
Irsyad ngan ayah pulak
*
*
*
 
Amboi garangnyer muke dier tu.. Mama pun takut..

Selasa, Oktober 16, 2012

our new family

Assalamualaikum dan 1 msia.. lm bona tak menulis... hampir sethn jgk la mereharkan diri..

Alhamdulillah pada 30 ogos pd 1.43pm mama selamat melahirkan putera sulung yg di beri nama muhammad irsyad syahmi di ppum. Berat irsyad syahmi semasa d lahirkan 3.18kg secara normal.
gamba beberapa jam selepas di lahirkan

lagi seminggu lbh mama dh start keje.. Rasa mcm skjp jer cuti.. x puas rasanyer nk duk uma n menyusukan bb direct... mama dah start ajar irsyad syahmi minum botol wpun dlm hati mama berat sgt nk guna botol. tp apakan daya, mama terpaksa. Sian mak tok nnti. Mama berazam akn menyusukan irsyad syahmi dgn susu mama fully smpi umo irsyad 6 bln yer syg... insyaallah...

Ms checkup sebln berat irsyad syahmi 3.9kg n pjg 55cm.. irsyad kene cucuk tp irsyad kuat nangis kejap jet. good boy kan...

sekarang irsyad syahmi dah pdai main, senyum... itu yg btkan kakak uzma n kakak qashrina geram ngan adik. pantang tgk adik bukak mata mesti di kaconyer irsyad syahmi. 


ni gamba irsyad syahmi sebulan

1st time kuar jenjln ngan kakak2 irsyad


Jumaat, Jun 08, 2012

almost 7 month... alhamdulillah.

assalamualikum.....

Rindunye nk update blog nie hari2 mcm dl.... di sebabkan off telah memblock blogger.com... huwaaaaa....

kepada rakan2 jgn la melupai mama yer. insyaallah mama akan berusaha memunculkan diri....

Mama nk share ttg kandungan mama yg dh nk msk 7 bln... Alhamdulillah mama and baby sihat. Tapi afa problem ckt ngan uri, sbb kedudukan uri sedikit ke bawah Kawan2 doakan utk mama n baby supaya kedudukan uri tak sampai tutup jalan... mama sgt takut. Semoga di elakkan bersalin secara c-ser. Mama nak sgt bersalin normal..Bkn apa, mama akan berpantang sendiri bertemankan 2 org gegurl yg dah besar and lasak...

jom mama nk share hasil scan 2mggu lps. Jantina dh nmpk tp di rahsiakan dl k....

Selasa, April 17, 2012

Almost 5 month oledi

Assalamaualaikum dan salam 1 malaysia kawan2...Sekarang nie mama nie dah jadi mcm chipsmore... kejap ada, kejap x...Pejam celik mama kandungan mama dah nak masuk 5 bulan... Alhamdulillah..sekarang nie kalau jenjalan kat shopping complex jer mesti pg bahagian baby...X sabar pun ade takut pun ade.. walhal bukannayer anak 1st pun.. Tapi excited nyer still macam dulu semasa mengandungkan kakak dier...

Semoga baby di dalam kandungan mama nie sihat dan sempurna hendaknye.. amin... Nerveous gak nak g scan nie... di sebabkan terlalu sibuk sampai x masa nak g scan baby nie. kalau dulu masa adik setiap bulan mama mesti scan sebab excited nak tgk jantina.. huhuhuhu...

dah besar nie la agaknye baby mama dalam perut eh...

mama ada lagi almost 4 month. Mcm ne la agaknyer... mengandung kali nie mama rasa perut mama x sebesar mengandungkan kakak2 dier.. Cuma masa mula2 mama di sahkan pregnant jer berat mama naik mendadak sampai 5 kg.. waaaaa... banyak kan. now setiap bulan naik 1kg or 0.8 kg saje. Sebab mama x lalu nak makan. Morning sickness still ada, nak bau makanan pun x blh apatah lagi nak makan...

Kadang2 tu mama risau dengan keadaan mama yang mmg x lalu nak makan. Takut effect kat baby jer. Now dah boleh rasa pergerakan baby. Opppss... keje banyak lagi nak kena buat nie.

Jumpa lagie.. Dokan yang terbaik buat kami..


Isnin, Februari 27, 2012

Lama Menyepi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Dah lama rasanyer mama tak update blog nie... Mama betul2 x masa nak update+ temp keje baru mama nie semuanyer di blok2... tensionnnnnnnnnnn...

Balik uma dah penat, nak kene melayan puteri2 lilin mama plak tu.. Niat ada tapi di sebabkan keletihan tak kesampaian jugak...

Sabtu Ahad, emmm tok sah kate la... Lepas siakan keje uma, masak tengahari petang sikit kuar menghabiskan masa ngan anak2... Balik uma kadang2 mlm....

Di tambah sekarang nie berbadan 2 plak tu, huhuhu. bertambah2 keletihannya. Al maklum la baru 1st trimester, noon sickness kengkadang membawak ke malam.. walaweiiii..... Tak saba rasenyer nk masuk 2nd trimester....

Mengandung kali nie mmg berbeza ngan sebelum2 nie... kesihatan mmg x mengizinkan di tambah kepenatan yang melampau.. Mungkinkah faktor umur menjadi penyebab??? ye ke??

waa... bos mama dah panggil.. to be continue yer...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...