Jumaat, Disember 24, 2010

Kongsikan pengalaman anda


Selama saya menggunakan Shaklee, memang terasa kelainan.. Saya mengambil Vitelea, Omega dan B-complex semasa kehamilan anak ke-2. Semasa pengambilan supplement tersebut, mmg saya rasa tempoh kehamilan saya tidak lah sepenat semasa 1st dahulu. Saya pun tidak lagi mengalami kekurangan darah yang memerlukan saya mengambil tekanan darah setiap mingggu…

Selepas melahirkan pula, saya mengalami ‘nipple crack’ yang teramatlah sakit sehingga menampakkan isi dalam.Dengan nasihat  dari yang berpengalaman saya mengambil Vitamin E and Zinc dan dengan izin tuhan luka tersebut beransur pulih, dan saya boleh menyusukan anak saya yang ke-2 sehingga kini tanpa apa2 kerisauan dan kesakitan. Untuk Menambahkan susu saya telah pun mengambil alfalfa dan Soy protein. huh, sepanjang pengamilan soy protein saya tak perlu risau tentang susu saya,kerana sebelum seiisi mengepam saya akan mengambil segelas soy protein bercampur milo dan hasilnye susu saya sentiasa pekat.

Sepanjang tempoh menyusukan anak B-complex adalah teman setia saya kerana, setiap kali saya mengambilnye, badan saya tidak langsung berasa penat dan saya masih buleh lagi bangun awal menyambung kerja rumah pula..

Sekarang anak ke-2 saya telah pun berusia 1tahun 5 bulan, dan semasa kehamilan saya ada mengambil Omega memang terasa kelainan.. Sesungguhnya Allah maha kuasa, kite hanya berusaha allah yang menetukan segalanyer.. Si adik sungguh  petah berkata-kata dan sungguh bijak..

Tak sia-sia saya mengambil supplement ini, walaupun ramai yang beranggapan Shaklee terlalu mahal. Bagi saya duit bukan ukuran kalau hasilnyer sungguh memuaskan dan tersangat bernaloi2 pada kesihatan kita…


Family Holiday @ Genting Part II

Keesokannyer, kami semua saje bangun lewat... Plan awalnyer igt nak naik atas nak amik la gamba ngan pemandangan kan, tapi apakan daya kan......

Qashrina dah mula buat perangai.. Semua mama buat x kene.. Asyik merenggerk jer.. Last2 nyer lepas check in kul 11am kami semua pun balik la... Sian kan... Si kakak pun nak jalan2 x dapat.... Kakak siap ty lagie, "mama kite nak balik dah ke?" sian kan... x pe yer kakak , nnti kite datang g eh...


Tak banyak yang nak di citekan, so kite tgk je la gamba yer...



eh.. masa tgh mengupload gamba terjumpe gamba ini...
time nie mama tgh mengandungkan adik, dan kakak pun masih kecik g.. Baru setahun lebih rasenyer.... Rase kejap jer masa berlalu kan...

Isnin, Disember 20, 2010

Family Holiday @ Genting

Last week mama ngan family g genting... Al maklum la, ade voucher yang mam beli kat dulu tu pun x guna pakai lagi.. Mama g 13&14 december 2010.. Pakai voucher tue kene tambah RM110 Jer.. Berbaloi la kan.. hehehehe...

Sampai je kat genting mama g check-in dl... emmm.. Nak check in punyer la lama... Sebabnyer, time tue system slow+ system Hanggggggg............ Saba jer la.... Check in dapat la bilik Double deluxe.... Syok gak kan.. hehehehe...

iklan sebentar: mama sibuk nak check in , depa sibuk meronda2 sekitar hotel..

Masuk jer bilik, hanginnnnnnnnnnnnn............. Sebab pe???? Bilik x siap kemas gggggg......... Adoiiii... k x pe la... Call house keeping suh depa kemas sat... Kami pun g la kat ting 7 g la main games kat situ.. Jap jer..

Dalam 15 mnt naik balik... siap kemas.... Besihhhhhhhhhhh... Pandai depa buat keje na... Lepas semayang zohor jer kami pun naik la atas, g memain indoor je... nape indoor jer??? emmmm... Ayah gayat nak naik tinggi2.. Adussssssssssss........... Terkubur la rasa hati nak main menan kat luar tue...

Gambar berdua: lama sungguh x tangkap gamba mcm nie.. emmmm.... rs mcm masa bercinta plak..

Memula g 'snow world' dulu.. Disebabkan x ramai orang jadi mama pun beratur la beli tiket dulu.. rege: Dewasa RM17 sahaja yer... 

tuan tanah nak interprem jap yer...

Dah dapat tiket pe lagie... Serbu la ke snow house nyer.. yahooooooooooooo.. Ini la satu masalah g, nama pun baju pinjam kan, semua yang tinggal saiz besau.. Ade ke ptt mama pakai baju XXL... X patot btl... Adik ngan kakak pakai baju saiz kanak L.. ishk..ishk... Sabau je la yer... Kite pakai je la baju ape yang ade....


Di sebabkan suhu yang -8, adik kesejukan yang teramat sangat... So mama duduk kat dalam dalam 10 mnt je kot... Kakak& ayah main sepuasnyer kat dalam tue.. Sian kat adik, hidung telinga semua dah merah2.. x tahan sejuk... siap mengigil badan dier... emmm.. Bawak je keluar still mengigil lagie tue, mama pun peluk dia kuat2... emmm.. baru dia rasa lega...

Lepas penat membeku kan diri, kami g main bowling plak la... Ayan n pak su je main, mama x leh main... Adik ngan kakak sebuk jer nak main bola bowling yang berat tu tau.. Mama terpaksa menjaga adik yang berlari x reti duk diam itu...
Kakak sibuk gak nak baling ..

Tak dapat baling, jadi model je la....

Kami main bowling 4games, lepas tue tgk jam dah pkl 8 lebih.. Adoiii.. mcm sekejap jer masa berlalu...  Patut perut pun dah lapau.... emmm..

Bergambar jap yer depan nie... Jangan mare..

Di sebabkan perut yang dah berbunyik2, mama pun g la tapau KFC utk semua.. emm, kalau ade anak2 nie, mmg lmbt la kan nak gerak, so mama pun cadangkan kat ayah, bia mama g beli ayah jaga anak2 yer.. So mama leh lah jalan selaju yang buleh kan... 

Ramai gak la yang tgh beratur kat KFC tue, emmm tunggu je la kan.... Selesai semuanyer kami punbalik la hotelllll............. Mandi2 dl, sembahyang pas tue... apa lagieeeeeeeeeeeee.... SAPDEKKKKKKKKKK.... LAPO BANGAT NIE...

Jumpe NEXT ENTRY yer.. TUNGGU

Rabu, Disember 08, 2010

Qashrina oo Qashrina

Alhamdulillah.. pejam celik pejam celik anak mama dah semakin membesar... Adik dah pandai jalan, mulut dah macam burung murai... emmm...

Nak tau apa perkembangan Qashrina??

1- Dah pandai berjalan... tp x pandai berlari lagie.. lari je jatuh... hehehe
2- gigi dah tumbuh 3 batang.. 1 atas 2 bawah
3- dah pandai panggil mama
4- dah pandai panggil ayah
5- Dah pandai sebut susu, sedap, jatuh, panas, cicak, nak,
6- Kuat merajuk
7- Dah pandai gigit kakak dier... Hari2 kene gigit.. sian kakak.
8- Dah pandai balas balik klu kakak pukul
9- suke berjalan2.. x suke dok uma..
10- suke main kertas, baca buku @ majalah


emmm..apa lagie yer...

comotnyer anak mama nie... tp ttp maintain cute kan...

Selasa, Disember 07, 2010

Di sebalik Gala Dinner 2010

Setiap satu event mesti ada orang2 yang di sebalik tabir kan..

Seminggu sebelum Gala dinner head of committee bertungkus lumus memastikan semuanya berjalan lancar.. 

Head of Committee
1- Promotion
2- Graphics
3- Decoration
4- Lucky Draw
5- Sponsorship
6- F&B
7- Registration

Boleh di katakan setiap hari head nie ade je meeting nak update perkembangan Gala dinner. tak nak la nnti bile tibe masanyer semuanyer kelam kabut. Bak kate org, walaupun kite dah standby awal, last2 minute mesti ade yang x kene.. Printer problem la, paper habis la..Wording x betul la.. adoiiii.. stresssssssssssssskan..

 Committee yang banyak berjasa membantiu manjayakan GALA DINNER 2010

Isnin, Disember 06, 2010

GALA DINNER

Assalamualaikum semua.. Apa Khabar.. Terlalu lama lama mama dah x update blog nie... huhuhuhu... Dah bersawang kiri kanan atas bawah nie... hehehe

Hari nie mama nak cite pasal annual dinner jumaat lepas (3.12.2010).. Alhamdulillah semuanyer berjalan lancar.. Walaupun malam tue mama x berapa bertuah sbb x dpt pape lucky draw pun, mama tetap puashati sbb dapat bawak balik 2 keping gambo ..sungguh cantix itu gamba... 

Majlis start pkl 8-00pm hingga pkl 12.00am

Tentive program malam tue
*Speach dari presiden
* Speach dt CEO
* Lucky Draw
* Quiz
* Karaoke

 Our Backdrop
 lucky draw cupon

 Orang kuat di sebalik tabir
Me & Kak None (Head Gala Dinner) kak none, jangan lupe 20% utk emma yer

 Suasana di dalam ballroom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...