Isnin, Disember 20, 2010

Family Holiday @ Genting

Last week mama ngan family g genting... Al maklum la, ade voucher yang mam beli kat dulu tu pun x guna pakai lagi.. Mama g 13&14 december 2010.. Pakai voucher tue kene tambah RM110 Jer.. Berbaloi la kan.. hehehehe...

Sampai je kat genting mama g check-in dl... emmm.. Nak check in punyer la lama... Sebabnyer, time tue system slow+ system Hanggggggg............ Saba jer la.... Check in dapat la bilik Double deluxe.... Syok gak kan.. hehehehe...

iklan sebentar: mama sibuk nak check in , depa sibuk meronda2 sekitar hotel..

Masuk jer bilik, hanginnnnnnnnnnnnn............. Sebab pe???? Bilik x siap kemas gggggg......... Adoiiii... k x pe la... Call house keeping suh depa kemas sat... Kami pun g la kat ting 7 g la main games kat situ.. Jap jer..

Dalam 15 mnt naik balik... siap kemas.... Besihhhhhhhhhhh... Pandai depa buat keje na... Lepas semayang zohor jer kami pun naik la atas, g memain indoor je... nape indoor jer??? emmmm... Ayah gayat nak naik tinggi2.. Adussssssssssss........... Terkubur la rasa hati nak main menan kat luar tue...

Gambar berdua: lama sungguh x tangkap gamba mcm nie.. emmmm.... rs mcm masa bercinta plak..

Memula g 'snow world' dulu.. Disebabkan x ramai orang jadi mama pun beratur la beli tiket dulu.. rege: Dewasa RM17 sahaja yer... 

tuan tanah nak interprem jap yer...

Dah dapat tiket pe lagie... Serbu la ke snow house nyer.. yahooooooooooooo.. Ini la satu masalah g, nama pun baju pinjam kan, semua yang tinggal saiz besau.. Ade ke ptt mama pakai baju XXL... X patot btl... Adik ngan kakak pakai baju saiz kanak L.. ishk..ishk... Sabau je la yer... Kite pakai je la baju ape yang ade....


Di sebabkan suhu yang -8, adik kesejukan yang teramat sangat... So mama duduk kat dalam dalam 10 mnt je kot... Kakak& ayah main sepuasnyer kat dalam tue.. Sian kat adik, hidung telinga semua dah merah2.. x tahan sejuk... siap mengigil badan dier... emmm.. Bawak je keluar still mengigil lagie tue, mama pun peluk dia kuat2... emmm.. baru dia rasa lega...

Lepas penat membeku kan diri, kami g main bowling plak la... Ayan n pak su je main, mama x leh main... Adik ngan kakak sebuk jer nak main bola bowling yang berat tu tau.. Mama terpaksa menjaga adik yang berlari x reti duk diam itu...
Kakak sibuk gak nak baling ..

Tak dapat baling, jadi model je la....

Kami main bowling 4games, lepas tue tgk jam dah pkl 8 lebih.. Adoiii.. mcm sekejap jer masa berlalu...  Patut perut pun dah lapau.... emmm..

Bergambar jap yer depan nie... Jangan mare..

Di sebabkan perut yang dah berbunyik2, mama pun g la tapau KFC utk semua.. emm, kalau ade anak2 nie, mmg lmbt la kan nak gerak, so mama pun cadangkan kat ayah, bia mama g beli ayah jaga anak2 yer.. So mama leh lah jalan selaju yang buleh kan... 

Ramai gak la yang tgh beratur kat KFC tue, emmm tunggu je la kan.... Selesai semuanyer kami punbalik la hotelllll............. Mandi2 dl, sembahyang pas tue... apa lagieeeeeeeeeeeee.... SAPDEKKKKKKKKKK.... LAPO BANGAT NIE...

Jumpe NEXT ENTRY yer.. TUNGGU

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...