Isnin, Jun 29, 2009

FAmily Trip Ke Genting Jer..

28.6.2009 (ahad) akhirnye aku ke genting highlands. Bayangkan setelah beberapa bulan planning nak ke sana, selalu ade halangan dari pihak suami ku... Entah mcm ne semalam blh terlepas pergi, walaupun sekejap tp blh la.. nak msk kat taman thema, punyer la ramai org beratur nak beli ticket. Akhirnye kiteorg pun plan g main bowling dulu and makan2.. Aku sempat la baling 2 kali, maklum la tengah ngandung.. Takut lain plak yg terbaling..hehehe.. Apa yang bestnye tue, gelagat uzma tue... Dia yg beriya-iya nak main.. tgk tue, dia setia menanti bola bowling utk di baling.. Lepas dah puas main bowling and makan2 igt nak msk taman thema, tp apakan daya, cuaca seperti tidak mengizinkan kami untuk meneruskan hajat kami.. dengan hati yang berat kami pun pulang. Tapi x pe, my husband promise akan bwk kami ke sani kembali.. Itu yang penting. Oleh itu marilah menikmati wajah2 keriangan uzma, mama and daddy di genting highlands.

Isnin, Jun 22, 2009

Durian Runtuh

Last weekend (18.6.2009) aku berkesempatan makan durian yang br jatuh..huhuh.. Walaupun bkn mengidam tp mmg puas giler... Maklum la kat kl mn nak dpt pokok durian kan. Ini pun aku dpt dr kampung bakal adik ipar ku..hehehe... Walaupun pada mulanye segan la jgk nak makan, tp memikirkan bknnye selalu dapt peluang macam nie, aku bedal aje... Banyak jgk rasenye aku makan, siap bawak balik lagi... huhuhu satu bonet penuh ngan durian, rambutan and bacang.. Sampai uma, malam tue, bedal lagi durian... Aku x berani nak makan banyak sangat takut panas, maklumla tengah peknen kan... Takut baby plak panas....

Isnin, Jun 15, 2009

Uzma semakin petah berkata-kata

Last Weekend aku mmg habiskan masa bersama uzma.. Memang best giler melayan gelagat dia.. yang paling syoknye tue, dia dah makin pandai bercakap... Terkejut gak dengar dia sebut 'ayam', 'sedap' and 'masam'.. Yang paling aku x sangka semasa kami menonton astro oasis (ala 106) kan ade mcm2 zikir sebelum azan berkumandang, uzma menyebut perkataan 'ALLAH'.. Subhanallah... Memang menakjubkan... secara spontan... Alhamdullilah allah telah memberikan aku seorang anak yang cerdik... Alhamdullilah..

Jumaat, Jun 12, 2009

Petua

1- Supaya anak2 dan suami sentiasa ingat pada kita
  • Baca surah Al-Fatihah sebanyak 14 kali sebelum tidur.
2- Menjarakkan Kehamilan
  • Amalkan memakan kunyit hidup sebagai ulam. Ia juga baik untuk menghilangkan penyakit keputihan.

Sumber:
http://aidura.blogspot.com

Khamis, Jun 11, 2009

Kelab Si Manja Ku...


Td baru je daftar untuk menjadi ahli kelab si manja ku.... Marilah kite beramai-ramai memeriahkannye... Pendaftaran adalah percuma.Untuk keterangan lanjut. ------> click di sini


Rabu, Jun 10, 2009

CONTEST AKSI MENARIK


Nama Penuh: Nur Amalina Uzma Binti Muhammad Rizal
Umur Anak : 1 Tahun 7 Bulan
Kategori : 2 (1 tahun ke 3 tahun)
Slogan : Tidoku...gayaku...

Sebab memilih gambar ini:

Syok giler bile dapat tau ade contest untuk aksi menarik ketika anak tido yang di anjurkan oleh mama_uzma (sama panggilan la plak) hehehehe. Gamba nie baru di ambil pada 23.5.2009 lebih kurang jam 6.30 am. Ketika ini daddy uzma bangun untuk menunaikan solat subuh dan uzma pun terjaga sambil menegur daddy dia 'hai'. Daddy dia pun buat x tau la sebab nak sembahyang and bergegas ke pasar tani. Selesai solat, uzma dah nyenyak balik dengan aksi seperti gambar di atas... memang x sangka si kecik nie boleh tido balik sebabnye uzma nie klu dah terjaga memang susah nak tido. Lain plak hari tue.. Tido dengan gaya lagie ... memang kelakau kalau teringat macam ne gaya si kecik tido .... mama and daddy punye la gelakkan dia, apa yang dia buat, bukak mata jap, pastu sambung tido balik.. so cute uzma... Cayang Uzma...

ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

ZARA SHOPPE CONTEST: SEMPENA FATHER'S DAY 2009 start 4June 2009 - 30 June 2009
SYARAT-SYARAT PERADUAN ( senang je):

1- follow ZARRA SHOPPE-Done

2-add ZARRA SHOPPE di bloglist/blogroll anda.
(penyertaan terbatal jika gagal berbuat demikian!)
- Done

3- review berkenaan
ZARASHOPPE di blog anda dengan tajuk ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST (hanya title ini sahaja di terima)
- Done

4 - upload gambar anda bersama ayah anda atau suami bersama anak serta ceritakan momen terindah anda /anak anda bersama ayah/suami anda!
(satu gambar sahaja diterima!)
- Done

5- Tinggalkan link berkenaan contest di entri ini beserta email address anda
- Done

6- keputusan pemenang akan di umumkan pada 1 July 2009
-mari kite lihat sape yang kene!!!

HADIAH?
Pemenangnya akan di hadiahkan Louis Vuitton DAMIER CANVAS WALLET bernilai RM95 yang akan di hantar terus kepada ayah anda atau ayah kepada anak anda (suami)sebagai kejutan beserta father's day card ( kata-katanya tentu dari anda ya!) ...Best Gilerkan!!!

..........................................................................**********.....................................................................................

Banyak betul contest Father's Day nie.. Nie la contest ke-2 yang ku join yang dianjurkan oleh zarashoppe.. ''ZARASHOPPE menjual barangan yang class gitu dengan harga yang berpatutan.....sesiapa yang sedang mencari 'gift' untuk yang tersayang, boleh la singgah di ZARASHOPPE blogspot. anda pasti berpuas hati".
Gambar nie di ambil ketika uzma berumur 8 bulan dan lokasinya di Sunway Piramid. Ketika nie kami sekeluarga membeli belah untuk persiapan raya. Saat ini uzma meragam dan daddy dialah yang banyak menenangkan uzma. Lihat sajelah gamba itu (diatas) betapa manjanye anakku di dalam dakapan daddynye..Apa saja karenah uzma, daddy ikutkan sahaja sehinggakan daddy x dapat cari barang yang daddy plan nak beli pada mulanya.Uzma asyik nak melekat je ngan daddy dia dan x nak didukung oleh orang lain walaupun mama. Itulah kasih sayang seorang ayah kepada anak. Sanggup berkorban apa saje....




Selasa, Jun 09, 2009

Happie Birthday To Me...











Happie Birthday to me...
Happie Birthday to me...
Happie Birthday to me...
HAppie Birthday to me...

Hari ini (9 June 2009) genap lah umurku 27tahun. Alhamdullilah, Allah telah memanjangkan umurku sehingga kini dan diberikan-nya kesihatan yang baik (amin). Terima kasih kepada kengkawan yang masih mengingati hari lahir ku... Zara terima kasih di atas hadiah 'cow' nie ...hehehe.... Nak tunggu apa lak darling ku nak bg ek!!! erm..... Oh ye..hr nie jgk genapla umur uzma 1 tahun 7 bulan...eee dah becar anak mama nie.... Cube tgk gamba tue... mesti confiuskan?? Ini bday mama ke bday kakak?? Uzma plak beriya2 nak potong kek.. Thanks to daddy bt suprise mama.. x sangka plak daddy beli kek malam tue.... Kakak pun pandai berlakon ye, macam x pe yang berlaku plak... pandai 2 beranak nie mengejutkan mama eh....uuummmmaaahhh!!!!!!!!!

Isnin, Jun 08, 2009

Persiapan Raya Uzma

Memandangkan raya tahun nie mungkin mama tengah pantamg, jadi last weekend (7&8 june) mama pun pergi la bershopping baju raya untuk uzma. huhuhu.Kalau di ikutkan memang la terlalu awal nak buat persiapan.. hehehe.. beratus jugak la habis bershopping baju kakak yer... Meh kite tgk apa mama beli untuk dia...


Apa yang ade kat dalam Plastic Sogo nie ek??? Mari kite lihat!!Mama beli 2 pasang baju,1 skirt, and 1 dress ... Ade lagie... 2 pasang kasut.. Amboi beraya sakan la anak mama


Inilah dia kasut uzma... Yang color merah tue mama pilih, and yang color pink tue daddy uzma pilih... Ade lagi 1 la x masuk... Jap eh... Cube teke apa kah ini... (merujuk gamba di bawah)
Kain cotton... Ini lah color baju kurung uzma tahun nie.. Kami x warna tema tahun nie sebab mama malas nak bt baju... Nak ukur takut ukuran lari plak, maklumla tengah peknen.. Insya'allah tahun depan kite ikut tema. Time tue uzma dah ade adik kan... bertambah la ahli keluarga kite (insya'allah)

Jumaat, Jun 05, 2009

FATHER'S DAY CONTEST

Semalam terbaca plak blog baby aimy, tertarik dengan father's day contest yang di anjurkan oleh mama mama tisya. Jadi terdetik la nak join contest nie untuk memeriahkan contest nie .. ;->



Nama Bapa: Muhammad Rizal Bin Abu Suman
Nama Anak : Nur Amalina Uzma
Umur Anak : 1 Tahun 6 Bulan

Sebab- sebab memilih gambar ini adalah kerana keceriaan wajah uzma ketika di dukung oleh daddynya cukup terserlah. Gambar ini di ambil ketika uzma berumur 8 bulan. Time nie kami sekelurga membuat lawatan ke kem tentera di subang. Walaupun keadaan yang sesak dan panas uzma tetap maintain dengan senyuman manisnye. Uzma memang anak daddy. Love u all....

Plan Celebrate: Emmm...Bt masa nie x plan lagie, rasenye just buat kat umah je di samping menyambut birthday mama.. hehehe.. hopefully daddy ingat la birthday mama yer... kite blh celebrate sesama kan...

Isnin, Jun 01, 2009

Aktiviti Hujung minggu

Hujung minggu lepas aktiviti kami adalah membawa uzma ke KLCC..hehehe.. Seronok tgk uzma main kat playground, walaupun hanya 15minit. Blh plak budak kecik nie tido ms d way ke KLCC. Lepas penat2 dia main, kiteorg bawak uzma masuk dalam KLCC, jln2 kat ISETAN. Macam2 uzma nak beli, toys la, baju la, kasut la.... penat betul nak memujuk uzma untuk melepaskan apa yang dah di pegangkannya. emmm.... macam nie lah perangai budak2 kan. Apapun, mama and daddy enjoy layan kerenak kakak... Jom kite tengok gelagat dier...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...