Rabu, Mei 13, 2009

26weeks and 5 days- Checkup

Hari ni aku g la mothly checkup, semuanye ok.. Berat pun naik 1.7kg. skrg nie dah jadi 73.2 kg. ermmm.. tiap-tiap bulan berat asyik naik je. Sekarang nie nak makan pun x lalu, yang peliknye tang mn yg naik entah. Maybe baby kot kan...Hehehehe... Doc pun tgk la aku py history mengandung dulu, pra-matang(35weeks 5 days). Aku pun bgtau la doc aku py 'tut' sakit. doc suruh aku baring n check, baby ok.

Doc ckp rahim aku kebawah. Senang melekat and blh jd ssh melekat. tapi terbukti aku nie jenis yang senang melekat (huhuhu). Doc advice aku jgn bt keje berat sgt, jangan kerap naik and turun tangga, sbb takut terbersalin awal lg. Kemungkinan utk bersalin awal adalah tinggi. Bile dengar macam tue, rs gembire pun ade, rs riso pun ade. Gembire sbb x pyh bwk perut smpi 40 mggu (huhahaha) risau plak, takut condition baby x baik. itu yang paling aku takutkan. Alhadullilah ms uzma dl sihat and x pyh masuk incubator.

Terima kasih Tuhan kerana telah menganugerahkan aku anak yang sihat dan cerdas. Aku berdoa semoga baby dalam kandungan ku ini sihat, sempurna dan selamat di lahirkan kelak...AMIN...

1 ulasan:

zara berkata...

insyaAllah baby n emma sehat walafiat.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...