Selasa, November 10, 2009

Uzma-2years

Salam semua....

Hari ini nak cerita bday party uzma yang di adakan pada 8.11.2009 (tp uzma lahir 9.11.2007..kire advanced sehari la). Ramai sungguh kawan2 mama and ayah yang datang. Majlis bermla pada 2.30 ptg dan di mulakan dengan bacaan doa selamat oleh atuk uzma. Semoga uzma di berikan usia yang panjang, kesihatan yang baik, dan menjadi anak yang solehah dan berguna kepada keluarga, bangsa dan negara. Selesai bacaan doa semua tetamu pun blh la menjamu selera. Nak tau menu ptg tue ape... ini dia

* Nasi putih * Ayam masak kurma *Udang Sambal *Ulam2 + sambal belacan * Karipap sardin+kentang *Puding jagung *Bubur kacang * Air mangga

Fuhhh... sedap kan... Time kasie pada nenek tlg masakkan lauk, and maktok kerana sponsor kuih n bubur kacang . Pada ayah, yang bertungkus lumus memonitor air (hehehehe).. x sempat nak snap gamba menu hr tue, sbb bz sgt. Kebetulan adik plak (qashrina) meragam je. Selesai je tetamu menyantap, sepatutnye bday gurl potong kek, tp apakan daya, bday gurl dah tetido waktu atuk baca doa selamat td... Terpaksa la kami potong kek tanpa bday gurl.. Kesian plak kawan2 kakak dtg tp x dpt rs bday kek. Time tu rs ade kekurangan sikit la ;-< . Ayah try nak kejutkan kakak tido, tapi x berjaya, so mama plak la try kejutkan dia. Akhirnye berjaya, tp dengan emosi yang x berapa stabil time tue, kakak dok merengek and nak mama peluk dia je.

Dalam pukul 5.30 pg, tetamu dah beransur balik. huhuhu.. time nie blh la mama rehat kejap and mood uzma pun dah stabil. kami pun bt la potong kek untuk uzma. Kebetulan plak mama beli 2 kek untuk uzma. Nasib baik. Ada jugak la gamba uzma potong kek.

note: Gamba akan di masukkan kemudian, sbb byk kat Hp ayah.... hehehehe..




1 ulasan:

MamaAimy berkata...

hepi belated beday uzma...sori aunty x dpt dtg... moga sihat slu & jd anak solehah yer... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...