Khamis, Jun 23, 2011

Uzma dan Qashrina

Morning semua...


Semenjak mama sibuk ngan program diet mama nie, jarang na mama update pasal buah hati mama... PAgi nie mama nak cite pasal anak2 mama pulak la...


Sekarang nie kakak dah nak masuk 4thn (november). Dah besarkan.. Kakak tak sekolah g, insya'allah tahun depan mama nak masukkan dia sekolah la... Berat kakak dah 17kg (huhu, x larat mama nak dukung dier nie). Hobi si kakak suke makan, kerjanya asyik lapo jer.. Penah tu tengah2 malam leh tanya kat mama, mcm nie bunyinyer..


kakak: mama ade biskut x?
mama: kenapa sayang?
kakak: kakak lapo
mama: ala ciannyer. kakak x malan ke td?
kakak: dah makan, tapi kakak lapo lagi
mama: jap mama amik k.. nah biskut.
kakak: time kasie mama


Tak ke kesian bunyinyer tu.. Lapo malam2 hari... Badan dah tersangat la chubby nyer.. Kat muke tu bukan double chin dah, triple chin rasenyer... Pagi2 bangun nak mandi and pakai baju cantik.. kakak..kakak...


Sekarang nie mak tok dia tgh mencatu pemakanan kakak.. Maktok x nak kakak besar sgt, kesian katenyer...  Walaupun si kakak nie chubby, tp lasak dan aktif. Tu yang mama x kisah sgt dia nak makan pun, tp still jgk menjaga kesihatan dia.. Kalau weekend mama selalu ty dekat kakak, nak makan ape, mama masakkan. then dia jawab nak makan sup ayam.. ok la kan... Healty food gak tu...

inilah dia buah hati pengarang jantung mama.. love u sayang..

Adik pulak sekarang nie dah terror berkata2.. Suke membuli si kakak.. Tak boleh tgk kaka rapat ngan mama, mesti dia tarik and marah kakak dia. Adik suke makan tp kurang suka makan nasi. Bagi makan mee or bihun memang bertambah2 la jawab nyer. 

Qashrina kecik jer, dah nak masuk 2 thn berat still lg 10kg jer.. Baju setahun pun masih muat lagi.. X pe la kan, yang penting adik sihat yer...

Hobi adik nie klu nak kuar suke pakai kasut yang besar. Kasut sendiri x mo pakai. Suke rampas kasut kakak. Apa yang mama suke kat adik kalau dia pegang barang then kakak dia nangis, mesti for sure dia akan bagi pada kakaka dengan ayat, 'mama, a..ngeh (nangis)'. hehehe.. sweet kan. 

Kalau tido malam, mama hilang jer dari sebelah dia mesti bangun dan mencari mama sampi ayah pun kene bangun tolong cr mama.. ;-> cartoon fav adik upin&ipin , boboiboy and mr bean. Obses sesgt deng mr bean sama macam kakak..

Sekejap jer dah besarkan., Kalau diingat2kan masa lahir dulu kecik er, sebesar tapak tangan now dah besar. dah bijak dan pandai... Semoga kalian menjadi anak yang solehah yer.. Itu doa mama.. AMIN..

1 ulasan:

eB ezrin berkata...

aminnnnnnnnnnn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...