Isnin, Mei 31, 2010

Port Dickson


Cuti wesak last week ayah bawak kami g PD..  Mama x mandi pun. Malas sbb ade anak kecik kan.. Sian kat adik nak kene jemur panas2 kan... Mama pun biarkan lah kakak, ayah and pak su dia berjemur.. Sebelum jemur mama lumurkan badan kakak ngan losyen protection..harhar..  suke kan main kakak bile mama pakaikan dia losyen... Ayah n paksu pun tumpang sekaki, tapi depa pakai sendiri na... 

Menurut kata ayah, kakak tertelan air masin... Mama nampak dari jauh ombak yang datang, and memukul kakak and ayah.. SIan tgk muke kakak, terkulat2... Kakak dari mula sampai dah habis berkepit ngan ayah jer.. Bila ayah masuk air, kakak pun masuk la sbb ayah duk dukung dia jer.. Kakak penakut sikt nak main air sensorang..

Lepas dah mandi, main bola plak... Kakak kene buli ngan ayah n paksu dia... Dia la yang kejar bola kesan-kesini.. Sian anak mama nie.. Jom la tgk gamba jer... Tapi x byk la, sbb mama kene dukung adik yang sedang tido ms tue...

ms nie x mandi lagie.. tgh usha org mandi jer

*
*
*

gamba ni mama amik dr jauh.. Nmpk x tiga beranak tue... hahaha..itu la kakak, ayah, n pak su..
*
*
*
tu dia muka kepenatan.. mcm la penat sgt si debab mama nie... 
*
*
*

hai kakak, penat yer.. Nmpk kasut adik tue. time nie adik tgh lena diulit mimpi
*
*

lepas mandi, kiteorg pun g la cr t-shirt plak... Saje2 bt kenangan la kononyer... lepas habis mencari baju, blh pla adik 'uuu--uuu'.. habis tgn mama.. Kat PD nie mn ade tempat tuka lampin mcm kat shopping mall. Adoiii... mama pun pg la kat pungkin dan tuka kat situ jer guna 'wet tissue'.. klu x tuka nnti merah bontot anak mama..  Dalam perjalanan balik igt nak singgah kat barl's warehaouse, tp disebabkan hujan yang lebat, mama pun cancel la idea tue... 

Sampai Kl dlm pkl 5.15pm, kami tak terus balik uma lagie tue.. ayah singgah uma 'mak -tok' utk hantar mak lang g opis dia, -telekom- annex-.. mama pun sempat mandikan adik dulu.. maklum la seharian x mandi belenggas anak mama sorang nie.. Kakak dalam perjalanan nak balik tadi tido sampai la smpi uma mak tok pun x bangun2 lagie.. kepenatan la tue...

Kami menunggu mak lang sampai hbs keje. dalam pkl 6.50pm kot, br maklag siap.. kejap jer, x lama pun... Kami pun pg la ke GIANT kelana jaya... Mak lang kate nak beli air-cond... Huhuhu... Kami pun layankan sajalah walaupun badan nie leletihan.. tup2 bkn nyer dapat air-cond, maktok yang beli dapur gas baru... wakakakakakaka....

mcm nie la lbh kurang design nyer... TQ i-google...

last2 sampai uma dlm pkl 10 lah jugak la... sekian..wassalam.. panjang entry kali nie...



Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...