Khamis, April 01, 2010

CONTEST - “PENGALAMAN MENYUSUKAN ANAK ANDA”.

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2 mama. Seperti mana yang janjikan pada kalian, mama akan mengadakan contest pada hari inikan… jeng…jeng…Tajuk contest nie ialah “PENGALAMAN MENYUSUKAN ANAK ANDA”. Kenapa mama pilih tajuk nie, emmm sebabnye, mama sekarang nie masih lagie menyusukan anak ke-2 mama (Deq-na), dan sepanjang tempoh menyusukan anak mama nie, bermacam-macam pengalaman, peristiwa dan perasaan yang mama rasai dan alami. Jadi dengan itulah mama nak kalian berkongsi cerita ngan mama… Apa yang kalian perlu lakukan…hehehe. Kalian hanya perlu menceritakan pengalaman ,peristiwa dan perasaan kalian sepanjang tempoh kalian menyusukan anak kalian. Senangkan..

Syarat-Syaratnya:-
  1. Buat 1 entry  dengan tajuk "PENGALAMAN MENYUSUKAN ANAK'. Ceritalah panjang manapun, tiada sekatan
  2. Upload banner yang telah mama sediakan.
  3. Jadi follower blog mama 'SweetDream-SweetFamily'  - x Paksaan
  4. Add SweetDream-SweetFamily'  di bloglist kalian - Wajib eh
  5. Contest nie terbula pada semua yang ada blog@ tidak. Pada uang tiada blog, boleh la e-mail mama (cube_teke@yahoo.com) dengan tajuk yang sama la eh.
  6. Jangan lupe tinggalkan link kalian dan mama akan terjah satu persatu k. Setiap blog yang mama dah baca, mama akan tinggalkan jejak.. Jadi jangan riso ...
  7.  Upload sekeping gambar si comel. Kalau cerita x gamba, mcm x berseri kan.. Sekeping jer tau.. Jangan lupe tuliskan :
    • Nama anak
    • Nama Ibu
    • Berapa lama menyusu
    • Umur anak sekarang
Tarikh tutup adalah 1 MEI 2010

  Hadiah
ada contest mesti ada hadiah kan.. Hadiahnye mama akan umumkan nanti k..Suprise.. TUNGUUUU.... 

Pengadilan 
  • Peserta akan diadili berdasarkan cerita yang menarik
  • Juri adalah terdiri daripada teman-teman mama
  • keputusan juri adalah muktamad yer...hehehehe

27 ulasan:

MamaAimy berkata...

Xde pengalaman...Aimy x nak menyusu badan langsung...huhu...

beba berkata...

cam menarik..tp saya ni mmg lemah sket bab karang mengarang ni..hehehe..

tapi alif pon tak direct feed..dier takmo..so pam tu dah jadik cam best fren plak..hehe..

neway..jalan2 kat sini..saya pon ade wat contest gak..baru lagi..rajin2 join la ek.. :D

Nana berkata...

http://ibudamia.blogspot.com/2010/04/contest-pengalaman-menyusukan-anak.html

saya dah join ye
oh ye nak jemput join giveaway saya
ni link giveaway
http://ibudamia.blogspot.com/2010/04/giveaway-from-damia.html

Uda berkata...

salam

saya pun ingin memeriahkan kontes ini .. berkongsi pengalaman menyusukan sikembar dengan susu ibu sepenuhnya..

http://coretanuda.blogspot.com/2010/04/contest-pengalaman-menyusukan-anak.html

Putri Farisha berkata...

saye pon ade wat giveaway gak...jom join giveaway saye...n saye nak join contest awak...tapi tunggu ek...saye nak wat post...

http://mybaby-farisha.blogspot.com/2010/03/giveaway-birthday-preset-for-my-baby.html

Putri Farisha berkata...

jgn lupe join blog baby n anak buah saye erk...
http://putrifarisha-kesayangan.blogspot.com/

Aunz berkata...

Salam Terjah tuan rumah..saya pon nk join contest nie..cam menarik jek...hehehe
http://aunz-sight.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak_07.html

Nad a.k.a MamaZakwan berkata...

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak.html

salam
mamazakwan nak join..meh le terjah ye..
thanks! :)

Dila Abdul Rahman berkata...

salam....dah join...mehlah tengok sini plak....

http://mykidsinmyworld.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak-anda.html

tolong bagitahu yer kalo terlepas pandang syarat2nya...

sori juga kalo dah terlebih karang sebab semuanya bf...

Maslina Rosdiana berkata...

Nak join gak...tapi tgh kekontangan idea nak mengarang...:-)

emma berkata...

Maslina Rosdiana: Contest nie sampai 1-5.. Banyak masa lagi..

anisalya berkata...

sy dah join contest ni...

http://cariwriter.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak.html

MaMa aHMaD berkata...

assalamu'alaikum...salam kenal (^_^) saya dah join contest. jemputlah ke blog saya.

http://kamisatukeluarga.blogspot.com/2010/04/contest-pengalaman-menyusukan-anak.html

happyrudy berkata...

Salam perkenalan,

terbaca contest ini kat blog ibudamia, rasa nak mencuba nasib ...

http://happyrudy.blogspot.com/2010/04/contest-pengalaman-menyusukan-anak-anda.html

MaMa aHMaD berkata...

salam. saya dah join contest. jemputlah ke blog saya.

http://kamisatukeluarga.blogspot.com/2010/04/contest-pengalaman-menyusukan-anak.html

kalau ada syarat2 yg x mcukupi bgtau la ye.

Afne berkata...

salam tuan rmh,

kagum sbb u ada inisiatif buat contest mcm ni. teruja sungguh afne nk join..
http://noorafne.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak-anda.html

sorry cos the entry mmg pnjgggggggg

regards.

happyrudy berkata...

Salam ... kena virus yg gila2 .. ini blog dah ok .. :)

temp. housewife berkata...

salam,
kalau anak dah berhenti menyusu pun boleh ke nak join?

emma berkata...

Buleh...

temp. housewife berkata...

salam emma,

saya dah buat entri untuk contest ni.

http://crazyabtcontests.blogspot.com/2010/04/contest-pengalaman-menyusukan-anak-anda.html

~aSFaLiZa~ berkata...

salam. saya dah join. tengok lah mana yg kurang

http://asfaliza.blogspot.com/2010/04/contest-pengalaman-menyusukan-anak-anda.html

mamaaerish : berkata...

slm tuan rumah...

sila2 jengok kami yer... suker sgt nk join nih... kalo der pe2 yg kurang sudi2kanlah bagitau yer... TQ

http://mamaaerish.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak.html

mama zharfan berkata...

salam
me dh join:

http://suzie284.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak.html

tq

Nida berkata...

Salam perkenalan buat Emma..

Ingin berkongsi pengalaman menyusukan anak....mudah2an ada rezeki..aminnn

http://nisajijah.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak.html

Asya berkata...

salam pkenalan..dah join:

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/04/contest-pengalaman-menyusukan-anak-anda.html

anin berkata...

salam
sy mencuba nasib

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak.html

Hanani Mansor berkata...

Salam kenal

Nak join jugak, hope semuanya okay

http://nani-pojan.blogspot.com/2010/04/pengalaman-menyusukan-anak.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...