Selasa, Ogos 16, 2011

Kasut raya

Salam Semua..

Pose baru masuk 16 hr, tp persiapan bagaikan nak raya setahun.. hehehe.. Semalam mama berkesempatan ke jusco AU2. Curik2 masa lunch hr g shopping.. X baik kan..

Mulenyer ayah yang nak cr kasut, tp mama yang 'ter'beli.. boleh gitu. Mama dah penat nak cari kasut, dah 3 minggu mencr bersungguh2 x jumpe yang sesuai. kalau ada pun memang saiz x.. Nak kate besar idak la jgk kaki nie.. emm.. standard la rasenyer saiz 7& 8 tu.. Mama suke cari kasut 'wedges'. Bkn pe senang nak main kejar2 ngan anak2... Kalau dulu tu masa anak dara mmg high heel jer, tp high heel tu kalau nak sgt mmg mama beli satu jer.. itu pun tuk lepaskan gian nak pakai jer... lari tajuk sudah..

Dah alang2 mama mencari dan terjumpe la (wpun bkn sepenuh hati) 2-3 pasang yang ok dan selesa utk di pakai, mama pun pe lagi, beli semua yang terjumpe tadi. walaupun ada yang dah last pair mama rembat gak sbb dah suke. Nak cr temp lain belum tentu ada kan. Harga ok la ada discount. Kasut org pompuan nie x sama ngan lelaki, leh pakai smpi bertahun2. Kite nie 2-3 bulan for sure beli agik.. tuk x? kalu tul angguk kepala anda mcm saya ..hehehe

Jom la mama nak tayang gak kasut raya mama nie.. 

*
*
*
*
 nie la kasut yang hanya tggl 1 pair je. mama amik gak la wpun display.. 

*
*
*
*
mama amik nie sbb suke colr dia.. pink2 gitu.. 
*
*
*
*
 mama pun x tau nape mama beli kasut nie.. hahaha.. ngkn sbb dia murah kot. Tapi blh la.. kat tapak dia soft gak wpun x la se soft jenama shool tu..
*
*
*
*
Di sebabkan dah memberi duit lebih daripada 100 ke jusco, maka mama dapatlah envelope raya nie.. dapat 6 keping lagie tu..

Mama nie mmg pengumpul kasut yang tegar. Pantang nampak kasut yangberkenan mesti mama beli tau. x kisah la harge bape sekalipun, janji sedap di pakai. Kadang2 ayah marah gak, beli tapi x pakai. Penah tu masa tgh kemas kasut, terjumpe 2 pasang kasut yang x pakai lg masih br dlm kotak. Tapi sayang, dah terkopek kulit dia jer... mgkn sbb lama sgt kot. membazir tul.. ishk...ishk..

Kawan2 jgn kiut perangai mama nie yer... ;->

2 ulasan:

LYAfrina berkata...

byknyer rembat kasut raya..lya belum lagi

emma berkata...

tu la lya, sbb ssh sgt nak jumpe kasut yang selesa dan berkenan di hati. Sekali jumpe amik jer tanpa pk panjang. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...