Isnin, Ogos 15, 2011

Bercerai Susu

Salam Semua..

Mama nak minta pandangan kawan2 la.. Qashrina dah 2 tahun dan sekarang mama masih menyusukan dia. My mother in law and mak mama srh mama bentikan dia menyusu. Tapi mama x sampai hati nak buat. bukan apa,sbb qashrina ada eczema, dan malam memamg bergantung sepenuhnya pada susu mama jer la. Bagi susu Fm mmg dia tolak..

Maklum la kan klu dah 2 tahun gigi dah banyak. Memang la kadang2 tu mama rasa nak bentikan dia bile dia dok mengigit, tp pkkan keadaan dia yang mcm tu, mama x sanggup.

Pada sesape yang ada pengalaman macam mama, apa yang kawan2 buat ek? berhenti @ teruskan?


si kecik yang kuat menyakat org..

2 ulasan:

Rose berkata...

Salam kenal,

Tah macamana boleh jumpa link awak ni n terlintas pula nak tinggalkan komen.

Bg sy boleh teruskan lagi, cuma dah boleh start kurangkan kekerapan. Since baby pun belum ada lagi kan? Saya amik masa sethn untuk bercerai susu dgn anak no 1. Skarang umur dia 3thn, baru stop (itupun sesekali ada juga la utk lps rindu). Dapat adik umur 1thn 11bln. Puas saya psiko dia utk berhenti. Di awal kelahiran anak no 2, sy selalu tanderm nursing. Saya tak larat nak dengar dia menangis. Bagi sy itu rezeki dia, mohon supaya Allah limpahkan lagi susu untuk anak2.

Wallahualam

emma berkata...

thanks rose for sharing ur exp. very appreciate...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...